CsodaCsiga Főlap
Naplók 2019. április 24.   szerda   György, Bojána, Bonifác, Bónis, Debóra, Egbert, Egberta, Fidél, Fidélia  György;Bojána, Bonifác, Bónis, Debóra, Egbert, Egberta, Fidél, Fidélia, Gaszton, Gyöngyvirág, Kászon, Melióra, Nedda
  
Főlap ·  · Chat · Távirat · Társkereső · Képeslap · Fórum · Weblapok ·  · Levelem · Webem · Naplók · BANK
Regisztráció · Kapcsolataim · Társaim ·  · Buliképek · MMS ·  · Játék · Horoszkóp · Linkek · Hirdetés · Radiókope naplója

  2018. július 31., kedd Nekem tetszik!
0  

Egy tipikus női hiba férfiak viselkedésére gyakorolt hatásairól.


Netes kalandjait meséli el egy hölgy ezen a linken. Véletlenül egy tipikus és öntudatlan női hibába (de a férfiak szempontjából nevezhetjük őrjítő jelenségbe) sikerül beletrafálnia.

Elôzô randijaimon és a női élmény-beszámolókon folyamatosan hasonló sztorikra bukkanok, miközben a másik oldalon állva pontosan tapasztalom, hogy ennek a viselkedésnek milyen romboló hatásai vannak a férfiakra nézve! Lássuk, miről is van szó. Idéznék:
“Amikor hazaértem, a postaládámban újabb öt levél tornyosult. Úgy döntöttem, nem írok vissza, hisz én a húszas éveim óta sosem játszom egyszerre több kapura….

…Gábor után egyre kedvetlenebbül böngésztem a jelölteket a világhálón. Elgondolkodtam azon, hogy csak nekem nem sikerül? Valamit rosszul csinálok tán? Levelezni továbbra is leveleztem néhány kedves pasival, de egyre kevésbé éreztem értelmét az egésznek. Közben a jó idő is beköszöntött, és nem volt kedvem a laptop előtt ülve tölteni az estéimet…

…Segítettem neki orvost keresni, majd útjára bocsájtottam. Ezután végleg eldöntöttem: jó időre búcsút mondok a pasizásnak. Elegem lett, és letöröltem magam a Randivonalról is. Azt hiszem, rám fér egy kis pihenés ezek után. Viszlát pasik, viszlát netes párkeresés!”

Tehát van egy lány, aki nagy reményekkel és kíváncsisággal csap bele a netes társkeresésbe. Hiszi, mert több helyről hallotta, hogy ez már másoknak sikerült, így neki is mennie kell. Szeretne boldog lenni (ki nem?), szeretne gyorsan találni valakit (mert nincs kedve lúzerekkel beszélgetni), tudja, hogy sikeres lesz, hiszen több tízezer férfiből csak rátalál az igazira! Hiszi, hogy elmegy az első randira és máris az igazi fogadja, mert 200%-osan bízik a megérzéseiben, amik akár egy levélváltás után is megsúgják, hogy pontosan milyen ember a másik!
Ez a lány telve optimizmussal regisztrál és várja a sült galambot. (http://divany.hu/Intim/nesze-neked-els-randi) A férfiak írnak és ő pedig válaszol. Nem játszik több kapura, mert az tiszteségtelen, így kiválaszt egy szerencsés fantomot, akiről pár sor alapján egy teljes képet rajzol és a többieket pedig parkolópályára illeszti. (fogadjunk, magyarázat és elköszönés nélkül!)
Aztán jön a cikkben említett randi, ami nem rossz, de nem az igazi! Esélyt nem kap az úr, mert nem forgatta meg a leányzó lelkét. Aztán jön egy másik – az adott sorozat szerint offline randi – ami még rosszabb eredménnyel jár (bár konkrét esetet én inkább vis.majornak nevezném) és a hölgy törli magát “örökre”, mert ez az út járhatatlan!

Nézzük, hogyan néz ki ez a férfiak szemszögéből!

Hasonlóan nagy reményekkel regisztrálunk mi is. Rengeteg kedvesnek, érzékenynek, lelki értékeket kereső, hűségesnek vallott, kizárólag komoly kapcsolatban gondolkodó női adatlap méltán ad teljesíthetőnek gondolt pozitív jövőképet minden hímneműnek. Tudjuk, ahogy a való életben is, itt s nekünk kell kezdeményezni: mi írunk először. Rákeresünk pár szimpatikus (nem kurvás) fotójú adatlapra, elolvassuk tisztességesen azt a pár sort a bemutatkozásnál és amennyire telik reagálunk rá.
Aztán várunk. Átlagos esetben semmi nem történik. Elolvastak és megtekintettek minket és kész… Egy hét után rájövünk, hogy ez a kör nem jött be. Úgy tűnik, hogy nagyobb merítéssel kell dolgozni, hiszen nagy a konkurencia ill. mi sem vagyunk a top 10-ben a felsorolt tulajdonságaink és kirakott fotóink alapján.

Így a férfiember nagyobb szélességűre és mélyebbre állítja az ekét, hogy jobban megdolgozza az ugart, hátha így fog hirtelen kifordulni elé a kincses ládika. Persze nem érünk rá 10x annyi nőnek hasonlóan személyes témájú levelet küldeni, így ki kell találni egy sablont, amit vagy teljes egészében copy-paste technikára alkalmas vagy azért 1-2 mondattal specializálni lehet. Ha ez kész, akkor egy jó kis keresés és 20-30 nőnek el. S várunk, milyen reakciók érkeznek, ha egyáltalán. Sablon levelek kiküldése esetén mindenképpen befut egy bölcsész természetű nyunya fikázása, melyben felsőbbrendűen közli, hogy óriási inteligenciájával azonnal kiszúrta, hogy ezt nem személyesen neki írtuk, ezért szégyeljük magunkat!
Ha szerencsénk van, közben érkezik egy normális válasz is. Ugyan frusztráló, hogy ekkora merítésből is mindössze 10% alatti reakció érkezik, de csakis pozitívan szabad hozzáállni. (Az önbecsülést azért még így is rombolja!)

Nekiállunk és a kihorgászott egyetlen kis snecinkkel levelezni kezdünk. Röviden: vagy megmagyarázhatatlanul (és szó nélkül) eltûnik vagy lesz belôle egy nagy eséllyel sikertelen találkozás.

S mindezek mögött nem a férfira nézve kudarc, sikertelenség, szerencsétlenség, lúzerség húzódik meg, mindössze a hölgy nem akar több vasat tartani a tûzben, vagy egyszerûen történik valami az életében, ami miatt nem akarja folytatni az ismerkedést. (lásd a fenti linken lévô sztorit!) Vagy már találkozott/beszélt telefonon valakivel, akirôl azt hiszi, hogy jó lesz! Bármi oka lehet – a levelezôpartneren kívül!

Mégis mi a félreértés alapja? Miért nem így gondolkodnak a férfiak s miért veszik magukra? Mert ôk csak annyit látnak, hogy a hölgy elolvassa levelüket, megnézi adatlapjukat. Ebbôl azt a következtetést vonják le, hogy a nô még mindig érdeklôdik a lehetséges lovag iránt, válogat, a válasz pedig azért nem érkezik, mert nem elég jók.
Nem gondolnak arra sem, hogy ha egy nô valóban csak eggyel akar levelezni és az az egy már megérkezett, akkor a nô lusta kitörölni regisztrációját, sôt, még azért be-belép! Persze ez már taktika is lehet és a kiszemeltnek akarja ezzel prezentálni, hogy ô még aktív, nehogy a lovag messzemenô következtetést vonjon le a törlésbôl.
Hiszen egyébként is elég, ha valóban unszimpátia miatt utasítanak el valakit. Viszont ha ezt még tetézik olyan esetek is, amikor teljesen másról van szó, akkor igen hamar megkeseredhet bárki.

Mi a megoldás? Egy sablon. Ha minden férfiú kapna 1-1 tômondatnyi sablont, hogy kiszemeltje már mással ismerkedik vagy épp elege lett a férfiakból és törlésre készül vagy most olyan esemény történt, ami nem teszi megfelelôvé az ismerkedést, de leginkább törölnék magukat az egészet nem komolyan gondolók, akkor kevesebb csalódást okoznának a másik oldalnak! Ugyanis a fránya férfiaknak is van lelkük. Legalábbis amíg sok ilyen gombostû-szúrásnyi visszautasítással ki nem nyírják azt a nôk!

  kope, 17:02 Itt megírhatod a véleményed kope
  2018. július 29., vasárnap Nekem tetszik!
1  
A hosszú levelezgetések hiábavalóságáról.


Régebben minden egyszerűbb volt, őszintébb, bizalmasabb.

Manapság már nemhogy azt nehéz elérni, hogy válaszoljanak a normális üzenetre, de mintha egyeseknek különleges érzékük lenne mások idegein táncolásnak, mintha kéjes örömöt lelnének abban a levelezésben, amelyeknek aztán ők a legnagyobb bénázói a maguk pár soros, tőmondatos, fantáziátlan, sablonos válaszaikkal. Divat lett, hogy bátortalanságukban, tehetetlenségükben, döntésképtelenségükben nem adják meg a számukat. Külön imádkozni kell és győzködni őket, mintha a cél nem egy megtestesült, kézzel fogható, normális kapcsolat lenne, de legalábbis egy való életben lebonyolódó randi. Tombol a levelezési fetisizmus!

Lányok! Pont így estek bele az egyéjszakás férfiak hálójába és üldözitek el magatoktól a tisztességes szándékúakat. Három kör üzenetből már elég információhoz lehet jutni, hogy ki milyen iq-val és érdeklődési körrel és/vagy perverzióval rendelkezik. Ebből igenis el lehet dönteni, hogy folytatjuk vagy rövid úton megszakítjuk vele a kapcsolatot. De ne kelljen már heteken keresztül gépírni, mert lenne más egyéb normális elfoglaltságom is helyette!
Csak a hazudozó, magát másnak kiadó vagy borzasztó előnytelen külsejű öregek (legyen akár férfi vagy nő) akarnak/tudnak heteken-hónapokon át levelezgetni, mert érzik, csak így van esélyük.
Mások, munkával hobbijaiktól, akár normál társasági életüket élők viszont elfoglaltak. Napi 20-30 percet egy fantáziadús, humoros, sokatmondó levélre áldozni, miközben igazából fogalmunk sincs, hogy a másik oldalon ülő ki a fene, megéri-e, akarjuk-e s egyáltalán igaz-e mindaz, amit állít magáról, kissé pazarló életmód lenne. Sőt, aki szeretné még belátható időn belül a konkrét elképzeléseinek megfelelő társát megtalálni, az nem ér rá csak egy vonalat futtatni (persze tudom, hogy a hölgyek az igazi mesterei ennek, csak persze ezt soha nem vallanák be, viszont porig alázzák a másik nemet, ha megtudják véletlenül!), hisz az eredmény kiszámíthatatlan: két-négy hét alatt derül ki, megér-e valaki egy személyes találkozást és csak a találkozó után derülhet fény arra, hogy lesz-e az egészből kapcsolat!
�?gy azt tanácsolom mindenkinek, hogy ha a harmadik negyedik levélváltás után sem érzi azt a kíváncsiságot és bizalmat, ami előfutárja lehet egy jó randinak, akkor hagyja abba és búcsúzzon el! (kultúráltan és informálva erről a másik felet) Ellenkező esetben pedig irány a kávézó, s derüljön ki, hogy a vonzalom túllép-e a karaktereken/üzeneteken és valódi érzelemmé tud-e válni!? Az élet rohan, s nekünk pedig úgy érzem nincs sok időnk, hogy elvesztegessük hiábavaló várakozással és semmibe vesző információcserével. Szegről-végről – mégha itt vagyunk ebben a büdös kibertérben – mégis valódi ölelésre vágyunk!

  kope, 4:37 Itt megírhatod a véleményed kope
  2018. január 1., hétfő Nekem tetszik!
0  
Sziasztok!

Mindenkinek BÚÉK!


kope
  kope, 7:21 Itt megírhatod a véleményed kope
  2017. december 26., kedd Nekem tetszik!
1  
Mindenkinek kellemes karácsonyt ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok Nektek.
  kope, 18:01 Itt megírhatod a véleményed kope
  2016. december 26., hétfő Nekem tetszik!
0  
Sziasztok csigák!

Mindenkinek kellemes karácsonyt és Boldog Új Évet kívánok!

Kópé.
  kope, 4:56 Itt megírhatod a véleményed kope
  2016. november 20., vasárnap Nekem tetszik!
0  
Minden baromfit leölnek a bugaci és a kiskunmajsai körzetben.


A madárinfluenza terjedésének megakadályozása érdekében minden baromfit leölnek a bugaci és kiskunmajsai madárinfluenza-esetek egy kilométeres körzetében, mivel Kiskunmajsa közelében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriuma új állományból is kimutatta a vírust.

Az országos főállatorvos úgy döntött, hogy minden szárnyas baromfit leölnek, függetlenül attól, hogy az állományok fertőzöttek-e. Az intézkedés több tízezer állatot érint. A hatóság az érintett állattartókkal felvette a kapcsolatot. A gazdák állami kártalanítást kapnak.
A betegség terjedésének megakadályozása érdekében kedden az országos főállatorvos Békés, Bács-Kiskun és Csongrád megyében elrendelte a baromfi zártan tartását. Az előírás célja az volt, hogy a tyúkok, libák, kacsák és pulykák ne érintkezzenek a vadon élő madarakkal – amelyek a madárinfluenzát terjeszthetik. Korábban az egész országra kiterjedően elrendelték a baromfitartó gazdaságok számára, hogy állataikat kizárólag teljesen fedett, lehetőleg oldalról is zárt helyen etessék és itassák.

A rendelkezés nem egyedülálló Európában: a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel hasonló döntést hozott Németország, Ausztria, Hollandia és Franciaország hatósága is, valamint Lengyelország, Dánia, Horvátország és Svájc is.

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete szerint a H5N8-as típusú madárinfluenza mintegy két hónapja bukkant fel.

A vírus miatt már több Európai Unión kívüli ország tiltotta meg az importot az érintett magyarországi megyéből vagy Magyarországról, köztük Kanada, Szerbia, a Dél-Afrikai Köztársaság, Izrael, Japán, Hongkong és Szingapúr.

A H5N8-vírustörzs a baromfiállományokra veszélyes, emberi megbetegedést nem okozott.

Mások vélemények:

Évről évre megismétlődik, mindig ugyanott! Mi lehet az ok? Talán a kártalanítási pénz?"Az országos főállatorvos úgy döntött, hogy minden szárnyas baromfit leölnek, függetlenül attól, hogy az állományok fertőzöttek-e." Szerintem őt kellene megvizsgálni, mert ez nagyon nem normális....mivel a vadon élő madarak terjesztik, ezzel nem lehet megállítani a kórt.

mindenesetre jókora kárt okoz az országgal szembeni importtilalom, azaz, hogy nem exportálhatjuk a baromfit szinte sehová.

még az jár a legjobban, akinél leölik az állományt, mert neki legalább kifizeti az állam, míg a többi baromfitartónak az export elapadása miatt nyakán marad a sok állat, ami hatalmas kár.


Interneten fenn van, bárki elolvashatja Magyar Közlönyben megjelent rendeletek:
143/2007. (XII. 4.) FVM rendelet szerint:
"11. § A járványkitörés helyén a hatósági főállatorvos a 8. § (2) és (3) bekezdésében foglalt intézkedéseket hozza, továbbá elrendeli
a) a gazdaságban lévő minden baromfi és más, fogságban tartott madár hatósági felügyelet melletti, késedelem nélküli leölését; "
vagy
A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter 42/2010. (IV. 22.) FVM rendelete a madárinfluenza elleni védekezés részletes szabályairól szóló 143/2007. (XII. 4.) FVM rendelet,valamint a veszettség elleni védekezés részletes szabályairól szóló 164/2008. (XII. 20.) FVM rendelet módosításáról a kártérítésekről:
A földművelésügyi miniszter 50/2015. (VIII. 17.) FM rendelete
az egyes állatbetegségek és zoonózisok felszámolására, az ellenük való védekezésre és figyelemmel kísérésükre irányuló nemzeti programok 2015. évi finanszírozásának szabályairól

Azt nem értem!
Hogy miért nem a galambokat fogdossák be miért nem ott keresik a hibát ahonnan elindult
A galambokat kellene meg gyógyítani
Arra kellene valami megfelelő vakcinát ki fejleszteni
Állat védők orvosok tudósok!
De egyszerűbb leölni azt miért más meg dolgozott
Ha annyira fejlett a világ akkor miert nincs megfelelő gyógyszer madárinfluenza ellen?
Érdekes sorban jön elő a madárinfluenza már lassan ott is ahol krumplit termesztenek és nem baromfit
Ez egy mende monda !
15 éve kacsát tömök és tudom hogy ez csak egy hazugság
persze meg kell állítani a szegény embert
Vagy félnek hogy az állatok egy bizonyos idő után többségben lesznek az emberekkel szembe?vagy mi!
A nép szájából ki veszik az eni vallót

akik pénzt fektettek bele hogy uniós törvénynek meg felelő ólat épitsen bízva abban hogy abból keresi a kenyerét
Neked koszönjük emese
A baromfi nevelők madárinfluenza károsultjainak vissza fizeti az állam!
De akik tömnek azok nézik az üres tömő ólat.

További válaszok is vannak.

Origo hirportál.
  kope, 12:33 Itt megírhatod a véleményed kope
  2016. február 12., péntek Nekem tetszik!
1  
Négyen őriznek egy kapu alatti rést Kőbányán.

Két biztonsági őr vigyáz egy kapura Kőbánya-Kispestnél. Reggel négytől éjfélig toporognak. Arra figyelnek, hogy a graffitisek ne tudjanak bemászni a kapu alatti szűk résen. Az őrök lassan egy éve posztolnak itt hóban, fagyban és kánikulában. Korábban építettek maguknak egy bódét, ahová behúzódhattak, de ezt elbontatták velük.
Látja, oda kéne egy betonszegély, az megoldaná a problémát. Ehelyett itt állunk mindennap már körülbelül tíz hónapja – mutatott az egyik biztonsági őr egy rozoga vaskapura a Ferihegyre vezető gyorsforgalmi út mentén Kőbánya-Kispestnél. Az őrök a kapu alatti 15 centis rést őrzik. Itt másznának be a graffitisek, hogy lefújják a kerítés mögötti, a kihúzó vágányokon pihenő metrószerelvényeket.
A betonszegély helyett tehát biztonsági őrök próbálják útját állni a festőknek. Mindennap reggel négy órától éjfélig két biztonsági őr ácsorog a betonfal mentén.
Összesen négy embert rendeltek ide, télen óránként váltják egymást kettesével, jobb időben kétóránként. A metrómegállónál van egy tartózkodó helyiségük, oda tudnak visszavonulni.
Nem BKV-alkalmazottak

Látja fiatalember, így kell pénzt égetni! – jegyezte meg mosolyogva az egyik őr. Ahogy mondták, a napidíjuk tízezer forint fejenként, tehát a négy embernek negyvenezer forintot fizetnek, hogy őrizzék a kapu alatti rést.

Az őrök nem a BKV-hoz tartoznak, hanem a közlekedési céggel szerződésben álló Civil Biztonsági Szolgálathoz. Ez az a biztonsági cég, amelyben Pintér Sándor is tulajdonos volt, de miniszteri kinevezése előtt, 2010-ben eladta részesedését.

A BKV válasza alapján a vagyonvédelemért tavaly 1 586 061 893 forintot fizettek.
Egy év firkálásért
A graffitizés büntetőjogi megítélését 2010-ben szigorították. Ez alapján egyéves börtönnel büntethető az, aki falfirkával egy idegen vagyontárgyat megrongál. Ha a rongálás nagyobb kárt okoz, vagy az elkövető védett kulturális javak körébe tartozó tárgyat, műemléket firkál össze, akkor már akár három évet is kiszabhatnak büntetésként. Ha a rongálás jelentős kárt okoz, a büntetési tétel már öt is lehet, különösen nagy kár esetén pedig akár nyolc év.
Sár, szemét és dübörgő forgalom

Mielőtt az őröket a rés védelmére kirendelték volna, a metróban teljesítettek szolgálatot Kőbánya-Kispestnél. Persze itt, a graffitisek elleni harc frontvonalában sokkal keményebbek a munkakörülmények.

Mikor ott jártam, az eső mocsárrá változtatta a területet. Hogy ne süllyedjek bokáig a sárba, a földre lerakott keskeny deszkákon egyensúlyozva közelítettem meg a két biztonsági őrt. Döbbent tekintettel nézték, ahogy valaki botorkált feléjük a betonfal melletti ugaron.

Az út másik oldalán lévő erdőből füst szállt fel – az őrök szerint négy hajléktalan lakik ott egy kunyhóban. A környéken mindenhol eldobált csikkek és szemét.
Oda a bódé!

A körülmények az ottanihoz hasonlóak. Sár és szemét.

Az őrök korábban építettek maguknak egy bódét is, ahová rossz időben behúzódhattak és leülhettek. Ennek ugyan oldalai nem voltak, de a betonfalra erősített deszka legalább az esőtől és napsütéstől óvta őket.
A bódét azonban a napokban el kellett bontaniuk, mert azt az utasítást kapták, hogy szolgálat közben nem ülhetnek le, állniuk kell. Ha esik az eső, akkor behúzódhatnak a Sibrik Miklós úti felüljáró alá, ahol néhány deszkából készítettek egyfajta ülőalkalmatosságot. Tehát mégis ülhetnek egy kicsit, feltéve, ha esik.

A kapu alá pedig farönköket tettek. Vélhetően az őrök mellett ezeknek kéne megakadályozni, hogy a graffitisek bejussanak a résen. Vagy ezeken is üldögélnek egy kicsit. Ki tudja.
Élőerős őrzéssel kombinált vagyonvédelem

Kérdeztük a BKV-t erről a kaffkai helyzetről. A cég válaszában többször hangsúlyozta, hogy az őrök nem a fal (kapu) egy pontját, hanem egy adott területet őriznek. A jelenlétük pedig a BKV szerint hatékony visszatartó erő.

A válaszokból az is kiderül, hogy az őrök nem csak Kőbánya-Kispestnél védik a szerelvényeket a graffitisektől. Az "élőerős őrzéssel kombinált vagyonvédelem" a BKV egész területén alkalmazott módszer - írták.
Karcmentes üveg és védőfólia
A graffitieltávolítás az autóbuszok és a trolibuszok esetén a legdrágább: éves szinten körülbelül 14-15 millió forintba kerül. A villamosokról tavaly 4,7 millió forintért tüntették el firkákat, a HÉV-ekről pedig körülbelül 4 millió forintért. A 3-as metró szerelvényeinek tisztítása pedig 2-2,5 millió forintba kerül évente.
A rongálások ellen karcmentes üvegeket szerelnek be, illetve a járművek belső részeit egy speciális fóliával vonják be, amelyről könnyebben lehet eltávolítani a graffitiket.

A BKV-tól már csak arra a kérdésre szeretnénk választ kapni, hogy miért nem zárják le a kapu alatti rést? Akkor ugyanis nem kellene itt fecsérelni az emberek idejét. Másutt vethetnék be őket. Élőerősen.

  kope, 12:37 Itt megírhatod a véleményed kope
Érdekes dolog!

Hat évig nem ment dolgozni, kitüntetést akartak adni neki.


Egy spanyol közalkalmazott hat évig nem járt be dolgozni, mert szerinte úgy sem volt semmi dolga munkahelyén. Az irodában épp kitüntetni készültek a hosszú munkaideje miatt, amikor felfedezték, hogy munkatársuk nem jár be már egy ideje.
Ha nem akarják kitüntetni hosszú munkaideje miatt, akkor talán még most is kapná a fizetési csekkjeit az államtól Joaquín García. Az férfi ugyanis úgy gondolta, hogy nem fárasztja magát a munkába járással, hiszen, ahogy védekezett is:
nincs mit csinálni az irodában.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy García a szolgálati idejének 20 évéből csak hatot lógott el. Kitüntetést is épp azért akartak adni neki, mert ennyi ideig „végezte” a munkáját. Miután a főnöke felfedezte, hogy García nincs az irodájában, körbekérdezett.
A szemben lévő irodából egy kollégája mondta el, hogy már évek óta nem látta. Ekkor hívták fel Garcíát, aki nem mondta meg, épp mit csinál.

Ez még 2010-ben történt, addig összesen 222 000 euró (mai árfolyammal 69 millió forint) fizetést vett fel az Independent tudósítása szerint.

Origo.hu
  kope, 12:27 Itt megírhatod a véleményed kope
  2016. január 12., kedd Nekem tetszik!
1  

Mi történik, ha nem szexelsz többet?
A szex bizony az egészséges élet része. Mi történik, ha mégsem gyakoroljuk többet?
Szakítás, rengeteg munka, utazás, ezek mind olyan okok lehet, amelyek miatt akkor sem szeretkezünk, ha van partnerünk. De vigyázz, mert komoly egészségügyi következményei lehetnek a szexmentes életnek.
Ezek mind fenyegetnek, ha hosszabb ideig nem szeretkezel

Szorongás alakulhat ki nálad
Ha a szexmentes időszak tovább tart, mint két hét, akkor – tudományos kutatások szerint – nagyobb eséllyel alakulhat ki szorongásos kórkép.
Növeli a prosztatarák kockázatát
Azok a férfiaknál, akik nem élnek szexuális életet, egy amerikai kutatás szerint, 20 százalékkal növekszik a prosztatarák kialakulásának kockázata.
Megbetegedhetsz
A szexmentes időszak rombolja az immunrendszert, ezért nagyobb eséllyel kaphatsz el olyan betegségeket, mint az influenza vagy a megfázás.
Tönkreteheti a kapcsolatod
Ha a párok között nem működik a szexualitás, az általában a közös életük végét jelentheti. Csökken a bizalom, a közelség és a boldogság. Ha ilyet veszel észre magatokon, jobb, ha igyekeztek megjavítani a kapcsolatot, ha nem szeretnétek végleg elválni egymástól.
Merevedési panaszokhoz vezethet
Azoknál a férfiaknál, akik hosszú időn át nem élnek szexuális életet, könnyebben alakulnak ki merevedési vagy egyéb szexuális zavarok.


  kope, 11:39 Itt megírhatod a véleményed kope
  2015. november 26., csütörtök Nekem tetszik!
0  

Kettes fokozatú a terrorveszély, vagy mégis hármas


Kettes fokozatú a terrorveszély Magyarországon, ez a második legmagasabb fokozat – mondta a Kormányinfón Lázár János. Aztán kiderült, hogy mégsem annyi. Kovács Zoltán kormányszóvivő pár perccel később a Miniszterelnökséget vezető minisztert pontosítva közölte, továbbra is a párizsi merényletek után elrendelt B fokozat van érvényben, ami a 3-as szintnek felel meg. Ez a második legenyhébb fokozat. Közben Lázár János megvédte a TEK-et.
Most akkor mi mennyi?

A kormány szerint nem kétséges, hogy Európát megtámadták, a terrorveszély a titkosszolgálatok jelzései alapján is növekszik – mondta a Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János egyebek között ezzel indokolta, hogy a második legmagasabb fokozatú, kettes szintű (magas) a terrorveszély Magyarországon.
Pár perccel később Kovács Zoltán kormányszóvivő pontosított: továbbra is a párizsi merényletek után elrendelt B fokozat van érvényben, ami a 3-as szintnek felel meg, ez a második legenyhébb, és nem indokolt ennek a szintnek az emelése.
A terrorizmussal kéz a kézben.

Lázár arról is beszélt, hogy Obán Viktor miniszterelnök részt vesz vasárnap a brüsszeli EU-Törökország-csúcstalálkozón. A magyar álláspont továbbra is az, hogy "az illegális bevándorlás és a terrorizmus kéz a kézben jár, elválaszthatatlanok”.
A menekülthullámot Európán kívül kell kezelni, elsősorban a nyugat-balkáni országoknak, és Görögországnak kell – ha partner ebben – támogatást biztosítani ahhoz, hogy Európán kívül állítsák meg a menekültáradatot.
Nem integrálhatók

Lázár János szerint intő jelek vannak arra, hogy "a bevándorlók nem integrálhatók", példaként egyebek között egy finnországi nemi erőszakot hozott fel, amelyet egy 14 éves lány sérelmére követtek el. A miniszter úgy fogalmazott:

Magyarország hosszú idők óta küzd a cigányság integrálásával, hogyan tudna akkor olyanokat integrálni, akik nem élnek velünk együtt.”
A TEK jól csinálta.

Lázár János a Terrorelhárítási Központ hétvégéi akciójáról azt mondta: meggyőződése, hogy a hat férfi érdemi fenyegetést jelentett, az elfogottak közül ketten büntetett előéletűek.
Hozzátette, a TEK nagyon jól teszi, ha kiemelten figyel, ezért olyan hiba nem történt, ami a TEK-nek felróható lenne. Egy ilyen helyzetben a rendőröknek az a kötelességük, hogy garantálják az ország biztonságát.

Origo.hu

  kope, 17:34 Itt megírhatod a véleményed kope
  2015. április 24., péntek Nekem tetszik!
1  

A netes randik előtt öt kérdésre kell választ találnod: ki, mit, mikor, hol, miért?


A netes ismerkedéssel kapcsolatban egyre több embernek van tapasztalata, az egyik legnépszerűbb barátkozási formává vált az elmúlt években. Rengeteg előnye van, de megvan az a hátránya, hogy hiányzik az a bizonyos első benyomás, ami arra késztethetne, hogy randira hívd a nőt. Felesleges hosszú ideig húzni az időt, szerencsésebb személyes benyomást szerezni, ezzel kapcsolatban felmerül a kérdés, hogyan szervezd meg az első találkozót a kedves idegennel. Mire kell figyeljél? Hogyan készül erre a nő?

Ki a randipartner?

Ez leginkább majd akkor fog kiderülni, ha személyesen is találkoztok, mert a kezdeti, elsősorban írásban folytatott beszélgetéseknek az az egyik jellemzője, hogy mindenki kicsit bátrabb, és hiányzó nonverbális kommunikáció is számtalan félreértésre adhat okot: nem látod a gesztusokat, nem hallod a hangsúlyt, és legfőképpen nem teljesen tudod levenni, van-e kölcsönös vonzalom, illetve valóban vonzódsz-e a nőhöz.
Ahhoz, hogy már előzetesen kicsit jobban beleláss az életébe, segítségedre lehet a Facebook profilja. Jelöld be ismerősnek, így kicsit előrébb juthatsz annak a kérdésnek a megválaszolásában, hogy kivel állsz szemben.

Mit és hol?

Mivel nem volt még teljesen reális első benyomás, az első randin erre lehetőséget kell adni, azaz érdemes olyan programot választani, amelyen kényelmesen és nyugodtan tudtok beszélgetni, erre a legalkalmasabb hely egy kávézó.
Ne lepődj meg, ha a nő ragaszkodik egy zsúfoltabb nyilvános helyhez, teljesen érthető, ha egy idegennel nem akar egy kevésbé forgalmas terepen találkozni.
Az sem feltétlenül bizalomgerjesztő, ha a kocsiddal akarsz érte menni, beszéljétek meg, hogy mindenki saját maga megy el a megbeszélt helyre.

Mikor?

A netes ismerkedés egyik szabálya, hogy felesleges húzni az időt, hosszú hetekig levelezni, ezért ha mindkét fél szándéka komoly, akkor ajánlott néhány levélváltás után megbeszélni az első randit, és belevágni.
Szintén a mikor kérdéshez tartozik az is, hogy mely napszakban találkoztok. Nem meglepő, ha egy nő inkább nappal randizna egy idegennel, ezért igyekezz ilyen időpontot ajánlani neki.

Miért?

A miért kérdésnél már az elején, azaz az első randi előtt tisztázni kell, kinek mi a célja.
Ha te még nem akarsz elköteleződni, és csak lazán ismerkednél, akkor ezt illő közölni a választottaddal, és nem áltatni egy komoly kapcsolatot kereső nőt azzal, hogy te is az igazit keresed.
Vannak, akik szimpla időtöltésnek használják a netes párkeresőzést, de közben ráakadnak egy olyan társra, akivel szívesen komolyabbra is fordítják a kapcsolatot.
Tudd, hogy mi a célod, és ne félj ezen változtatni, ha úgy alakul a helyzet!

A második randi

A második randi mindig speciális kérdés; nem jelenti azt, hogy el akarod magad kötelezni, de azért magában hordozza azt az üzenetet, hogy nyitott vagy a másikra.
Adj magadnak egy kis időt, és ha jó fej akarsz lenni, ne zárd azzal az első találkozót, hogy „majd hívlak”. Ez is egy olyan mondat, amit nem szerencsés előadni egy nőnek.
Ha „majd hívod”, akkor tedd hozzá, hogy mikor várható ez a hívás: pár napon belül, egy hét múlva, vagy soha.

Elvárások

A netes ismerkedés egyik nagy veszélye az, hogy az első személyes találkozó előtt mindenki hajlamos felépíteni magában egy képet a másikról, de ez a kép a valóságban sokszor eltér a várttól. A párkereső oldalakra és a közösségi oldalakra feltöltött képek általában azon fotók közül kerülnek ki, amelyeken a legjobb formánkat mutatjuk.
Lehet, hogy a beszélgetések alapján egy vagány és dögös nőre számítasz, végül pedig egy csendes, szende lánnyal fogod magad szemben találni. Éppen ezért hagyd el az elvárásokat, engedd el a feltételezéseket, és közelíts úgy a témához, hogy majd a randin kiderül, milyen is valójában a másik.
Azon se lepődj meg.
  kope, 5:56 Itt megírhatod a véleményed kope
  2014. december 27., szombat Nekem tetszik!
1  

NAV ellenőrzés a tanyán! Ezt mindenkinek látnia kell!

Kiszáll a NAV a tanyára, hogy
ellenőrizzék az illegális
szeszfőzést.
Az öreg gazda mondja nekik,
hogy bárhova bemehetnek, csak
a gépszín háta mögötti mezőn
lévő fészerhez, oda ne menjenek.
Na, erre nagy arrogánsan
előhúzza a pénzügyőr a szolgálati
igazolványát.
- Látja ezt az igazolványt bátyám!
Én ezzel minden mezőgazdasági
létesítmény, akármelyik
részlegébe bemehetek, úgy hogy
nem maga fogja
megmondani nekem, hogy mit
csináljak.
- Rendben van, maga tudja.
A pénzügyőr átlép a kerítésen, és
eltűnik, majd kisvártatva
üvöltözve
sprintel visszafelé, mögötte a
svájci díjnyertes tenyészbika.
Láthatóan az életéért fut, és a
bika minden egyes méteren teret
nyer.
Az öreg azonnal eldobja a
kezéből a vödröt, rohan a
kerítéshez és teli
torokból kiáltja neki
- AZ IGAZOLVÁNYT! MUTASSA
NEKI AZ IGAZOLVÁNYT!!!
  kope, 9:53 Itt megírhatod a véleményed kope
  2014. december 24., szerda Nekem tetszik!
0  
Minden csiga társnak Kellemes karácsonyt és Boldog Új Évet Kívánok!
  kope, 6:06 Itt megírhatod a véleményed kope
  2014. január 22., szerda Nekem tetszik!
0  
Szabad-e megölni a betörőt?Gondokat okozhat a gyakorlatban, ha a jelenlegi formában szavazza meg a parlament az új büntető törvénykönyv múlt szerdán nyilvánosságra hozott koncepcióját, amely az eddigihez képest jelentősen kitágítja a jogos önvédelem kereteit. Nem büntetnék a csoportos és fegyveres támadások elszenvedőit, ha védekezés közben támadójukat megölik. A megkérdezett büntetőjogász szerint a könnyítéssel ugyanakkor túllőttek a célon a kódex szerzői: szélsőséges értelmezés szerint minden sértett felhatalmazást kaphat támadója megölésére.

Mérlegelnie kell-e annak, akit egy sötét utcában vagy a lakásában megtámadnak, hogy támadói az életét vagy csak a vagyontárgyait akarják-e elvenni? A büntető törvénykönyv friss koncepciója szerint a válasz egyértelműen nem. A társadalmi vitára bocsátott tervezet - ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk - jócskán szélesíti a jogos védelem jelenlegi lehetőségeit: a megtámadott akkor is büntetlen maradhat, ha védekezés közben támadója halálát okozza.
A koncepció azért szélesíti az önvédelem lehetőségeit, mert azt feltételezi, hogy egy támadás akár az élet ellen is irányulhat. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a fentihez hasonló esetekben az érintetteknek a mostani gyakorlattal szemben nem kell mérlegelniük a támadás kivédésének következményeit, hanem - mivel feltehetik, hogy az életük is veszélybe került - lényegében szabad kezet kapnak a védekezésben.

A szabad kéz a fellépés erejében és az eszközök megválasztásában is érvényesül: a koncepció szerint "nem valósít meg bűncselekményt, akinek a cselekménye a saját, illetve mások személye, javai vagy a közérdek ellen intézett, illetve ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges", illetve a tervezet egy másik pontján még egyértelműbben megfogalmazva: "a jogos védelemben végrehajtott védekező cselekmény kizárja a védekező büntetendőségét".

A jogtalan támadást a tervezet szerint akkor kell úgy kell tekinteni, mintha az élet kioltására is irányult volna, ha azt éjjel, fegyveresen, felfegyverkezve vagy csoportosan követik el, illetve ha a lakásba vagy kertbe éjjel, fegyveresen vagy csoportosan hatolnak be.

A támadó viselje a kockázatot

Ezekben az esetekben a megtámadottnak nem kell figyelemmel lenni a támadások kivédésének ma még hatályban lévő arányossági korlátjára, vagyis arra, hogy a támadás elháríthatása nem járhat a támadó életének kioltásával. A koncepció szerint a jogtalan támadás elhárításának kockázatát a jogtalan támadónak kell viselnie.

A törvénytervezethez készült sajtóanyagban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) gyakorlati példákat is említ a jogos védelemre. Az első szerint, ha éjjel, fegyverrel hatol be egy betörő egy lakásba, és a tulajdonos halálos sérülést okoz neki azzal, hogy leüti, akkor a jog azt úgy fogja tekinteni, mintha a betörő a védekező életére tört volna. Ilyen esetben a támadás elhárítása akár az élet kioltásával is járhat, a jogos önvédelmet gyakorló tulajdonos pedig nem büntethető.
Egy másik példa szerint, ha éjjel betörőket kap rajta a tulajdonos a lakásában, de azt nem tudja megítélni, hogy van-e náluk fegyver, akkor a jog erre is úgy tekint majd, mintha a betörő a védekező életére tört volna. Az önvédelem a KIM szerint szintén járhat akár az élet kioltásával is, anélkül, hogy a tulajdonos tettéért büntethető lenne.

Egy harmadik példában a büntethetetlenségnek azt az esetét vázolja a KIM háttéranyaga, amikor éjjel valakit csoportosan megtámadnak az utcán és a pénzét követelik, a megtámadott pedig nem tudja megítélni, hogy támadóinál van-e fegyver, és úgy üti meg egyiküket, hogy az beveri a fejét a betonba, és meghal.
A KIM sajtóanyaga arra is hoz példát, hogy mikor nem jár már egyértelmű felmentés azért, ha a támadója halálát okozza valaki: ilyen lehet, ha egy garázsából vagy kertjéből értékeket kihurcoló tolvajokat leleplező ingatlantulajdonos engedéllyel tartott fegyverével dühében lelövi a tolvajt - vagyis nem az életét, hanem a vagyonát védi meg - akkor a bíróság az eset összes körülményét mérlegelve fogja eldönteni, hogy a védekező ijedt vagy felindult volt-e, ami menthetővé teszi tettét.

Ugyanez vonatkozik a koncepció szerint a tulajdon elleni támadások megelőző védelmére is: bár a tervezet úgy fogalmaz, nem valósít meg bűncselekményt, aki "saját, illetve a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelőzése céljából telepített, az élet kioltására nem alkalmas védelmi eszközzel a jogtalan támadónak sérelmet okoz", a példatár szerint, ha egy gazda a tolvajokat megelégelve áramot vezet a terméseit védő kerítésbe, és az halálos áramütést okoz egy betörőnek, akkor a bíróság vizsgálni fogja, hogy a kerítésbe vezetett áram alkalmas volt-e az élet kioltására, illetve, hogy a gazda mindent megtett-e a sérelem elkerülésére.

"Komoly gondokat okozhat"

Gellért Balázs büntetőjogász, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának docense szerint a gyakorlatban komoly problémákat okozhat, ha a koncepciót a jelenlegi formájában fogadja el a parlament. A tervezet érvelése szerint ugyanis a jogos védelem túl tág - és akár szélsőséges - értelmezését teszi lehetővé: "És mi van, ha odajönnek hozzám hárman a sötét utcán, és eszük ágában sincs kirabolni vagy megölni, csak jól meg akarnak verni, mert haragszanak rám valamiért? Ezt én persze nem tudom, akkor is büntetlenül megölhetem őket?" - hozott egy példát az enyhítés körüli bizonytalanságokra a jogász, hozzátéve, hogy a büntető törvénykönyv nem engedheti meg magának, hogy - főleg ilyen súlyos következményekkel járó esetekben - ennyi alternatíváját kínálja az értelmezéseknek.

Gellért Balázs szerint a koncepciókészítők szándéka eredendően nem volt rossz, mert a hatályos Btk. alapján előfordulhat, hogy gondatlan emberölésért elmarasztalnak valakit, aki, miközben magát védte, halálos sérülést okozott támadójának (a bíróság ilyenkor a védekezés aránytalanságára hivatkozik a támadáséval szemben). A választott út azonban szerinte téves, és úgy véli, a problémán pedig már az is segítene, ha az elhárítás legkisebb szükséges mértékét, mint mércét, meghagynák a törvényben.
Három éve is szigorítottak

A Btk. jogos védelemre vonatkozó rendelkezéseit Marian Cozma román válogatott kézilabdázó 2009-es meggyilkolása utáni közfelháborodás hatására két éve már a Bajnai-kormány is szigorította. A 2009 augusztusában életbe lépett módosítás szerint a megtámadott már nem köteles kitérni a jogtalan támadás elől, és nem büntethető, "akinek a cselekménye a saját, illetőleg a mások személyei, javai vagy közérdek elleni jogtalan támadás elhárításához szükséges". Még akkor sem, ha az elhárítás szükséges mértékét az illető ijedségből vagy felindulásból túllépi, vagyis erősebb eszközzel lép fel a támadó ellen, mint amivel megtámadták. A büntetlenségnek ugyanakkor feltételei is maradtak: a jogtalan támadás megelőzéséhez szükséges védelmi eszköz nem lehet alkalmas az élet kioltására, a védekezőnek pedig az adott helyzetben elvárható módon mindent meg kell tennie a sérelem elkerülése érdekében.


Régi terv volt

A Fidesz elképzeléseiben egyébként nem újdonság a jogos ön- és tulajdonvédelem kérdése: már a párt választási, illetve a későbbi kormányprogramjában is hangsúlyos volt a téma, tavaly pedig az újonnan elfogadott alaptörvénybe is beemelték, hogy mindenkinek joga van a személye, illetve a tulajdona ellen intézett vagy az ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához.

"Ha egy sötét utcában megtámadnak, vagy rám törnek a házamban, miért kellene mérlegelnem, hogy csak a pénzemet akarják-e, vagy az életemet?" - indokolta az [origo]-nak az akkor még csak tervezett enyhítést már tavaly tavasszal egy kormányzati tisztségviselő, megerősítve, hogy e lépés is abba a még ellenzékben meghirdetett közbiztonság-javító koncepcióba illeszkedik, amelynek része volt a visszaeső bűnelkövetőkre vonatkozó három csapás törvény kormányváltás utáni, szinte azonnali elfogadása, és a kis értékű lopások súlyosabb büntetése is. A három csapás törvény szerint akár életfogytiglani börtönt is kaphat az, aki harmadszor követ el erőszakos bűncselekményt. A jogszabály tervezetét először a Cozma-gyilkosság után egy héttel nyújtotta be a Fidesz, de az akkori parlament nem vette napirendre.

A jogos önvédelem szabályainak kriminológiai vonzatairól információink szerint már 2010 nyarán tanulmányokat rendelt a KIM. A tárca szakértőire, úgy tudjuk, kezdettől az olasz gyakorlat volt leginkább hatással, ez a magyarnál is szélesebb körben teszi büntetőjogi következmények nélkül lehetővé a jogos önvédelmet.

Ugyancsak régebb óta készültek a kormánypártok a tulajdon elleni támadásokkal szembeni fellépés könnyítésére is: a kérdés a pártban az [origo]-t tájékoztató elnökségi és kormányzati források szerint a kerítésébe áramot vezető és azzal 2008-ban egy tolvaj halálát okozó kesznyéteni gazda ügye óta napirenden volt, és tovább erősítették azok a választási kampányban érkező jelzések, illetve a kormánypárti képviselőkhöz és a kormányfő Facebook-oldalára érkező panaszok, amelyek szerint az emberek nem érzik biztonságban javaikat.

A büntetőjogi szigorításokról és a jogos védelem kiterjesztéséről az [origo] által megkérdezett kormánypárti források egybehangzóan azt mondták, hogy szerintük szükség van az elrettentésre. "Nem akarjuk tovább hallgatni a megélhetési és cigánybűnözéses lemezt. Igenis mindenki tanulja meg, hogy nem ölhet, lophat és rabolhat következmények nélkül" - ismételte meg például állítását a Fidesz egyik, a szigorítást már a jogos védelem tavalyi alaptörvénybe emelésekor is üdvözlő elnökségi tagja. A pártvezetés néhány tagjának korábban ugyanakkor voltak "emberi jogi természetű" aggályai a tervek miatt, de ezek végül kisebbségben maradtak a testületben.
  kope, 19:57 Itt megírhatod a véleményed kope
Amikor a törvény a véres piszkavas oldalán áll.
Lelőhetjük-e a betörőt a nappalinkban vagy a késsel fenyegető rablót a sötét utcán? Az új büntető törvénykönyv szerint mindkét esetben lehet igen a válasz. Bő fél évvel a törvény hatálybalépése után itt az első eset, amikor felmerül, hogy a jogszabály azt menti, aki elkövette az emberölést.

Vasárnap délután egy órakor egy 57 éves nő jelent meg a 76 éves H. Ferenc hernádszentandrási házában. A nő kést rántott, pénzt és más értékeket követelt, H. Ferenc azonban egy piszkavassal kiütötte a támadó kezéből a fegyvert. Ekkor a nő újabb kést húzott elő, és azzal fenyegette meg a házigazdát, aki erre a piszkavassal verni kezdte a behatolót. A kiérkező mentősök már nem tudták megmenteni a nő életét.
hirdetés

Bűnös-e H. Ferenc?

A 2013 nyarától hatályos büntető törvénykönyv (Btk.) szerint valószínűleg nem, sőt talán még bírósági tárgyalás sem lesz, ugyanis az új Btk. felsorol néhány esetet, amikor egy támadást automatikusan élet ellen irányulónak kell tekinteni. Márpedig ha egy támadást élet elleninek tekintünk, akkor bármilyen mértékű védekezés jogos ellene, akár a támadó életének kioltása is. Ezek között az esetek között szerepel az is, ha valaki fegyveresen vagy felfegyverkezve hatol be jogtalanul egy lakásba.

A Hernádszentandráson támadó nőnek a rendőrség szerint volt fegyvere, így ha a behatolás jogtalanságát is bizonyítani tudják – azaz hogy nem H. Ferenc hívta a házába –, a jogos védelem egyik, Btk.-ban leírt esete valósult meg. A rendőrség még vizsgálja az ügy egyes részleteit, ettől függően tesznek majd javaslatot arra, hogy szükségesnek látják-e a vádemelést, vagy sem.
Ha éjjel jön, mindent szabad

Ha H. Ferenc jogosan védekezett, azt a korábban hatályos Btk. alapján is meg lehetett volna állapítani, akkor viszont mindenképpen a bíróság mérlegelte volna az ügyet, több szempont figyelembevételével. Elsősorban azt vizsgálták volna, hogy H. Ferenc védekezése arányban állt-e a támadással, vagy ha nem, akkor ijedségből vagy menthető felindulásból ragadtatta-e el magát. Az arányosság a közvélekedéssel ellentétben nem azt jelenti, hogy ökölre csak ököllel, késre késsel, RPG-7-es gránátvetőre pedig maximum egy ugyanilyen erejű gránátvetővel lehet csak válaszolni.

Az arányosság abban áll, hogy egy ember akkor ölhet meg bárkit védekezésképp, ha valaki az életére tör. Tehát nem az eszköznek kell arányosnak lennie, hanem a – jogi szaknyelven szólva – a védett jogtárgynak.

Viszonylag egyértelmű a helyzet abban a vilmányi esetben, amely nem sokkal az új Btk. hatálybalépése után történt. Igaz, ott nem halt meg senki. 2013. július 11-én hajnalban a 32 éves V. László vilmányi családi házában egy kézikaszával vágta el egy 35 éves férfi mindkét lábát. A sérültet életveszélyes állapotban szállították kórházba. A rendőrség közleménye szerint a sérült éjjel hívatlanul állított be V. Lászlóhoz egy machetével, mert egy szerelemféltési ügyet akart lerendezni. Itt már az új Btk. által leírt esetek közül kettőt is kimerített a támadás: éjjel történt, és fegyver is volt a behatolónál. Valószínű, hogy V. László nem is kerül bíróság elé: az eljárás részleteit ismerő, névtelenséget kérő forrás szerint a rendőrség már javasolta az ügyészségnek a nyomozás megszüntetését.
Bokán rúgásra kés

Az új Btk. jogos védelemre vonatkozó részeit áldozatok és az elkövetőket védő jogszabályokkal torkig lévő magyarok százezrei üdvözölték, de több büntetőjogász már a törvény elfogadásakor arra figyelmeztetett, hogy a ló túloldalára esik át a magyar büntetőjog. Az új Btk. ugyan szélesebb jogokat és nagyobb kényelmet biztosít az áldozatoknak az elkövetők kárára, ami szerintük önmagában még nem elítélendő, de visszaélésekre is sokkal több lehetőséget ad.

Az új törvény alapján például akkor is védekezhet bárki késsel, ha valaki éjjel bokán rúgja, érvényes fegyvertartási engedély birtokában pedig a telkünk kerítésén átmászó fegyverest, legyen az betörő vagy az útját lerövidíteni akaró vadász, mérlegelés nélkül le lehet puffantani. „Ha nincs nála fegyver, vagy nem győződtem meg róla, akkor is védekezhetek, de csak arányosan: például lábon lőhetem” – mondta egy korábbi interjújában Répássy Róbert, a KIM államtitkára az új szabályozás értelmezése közben.

Persze – ahogyan a változtatást védő fideszes politikusok többsége is megjegyzi – visszaélni minden jogszabállyal lehet, az államtitkár által felhozott példák távol állnak a valóságtól, a védekezés joga pedig alapjog, hiszen bekerült az Alaptörvénybe. A jogászok között azonban a mai napig vita van a jogos védelem alapjogként való elismerésének helyességéről, és ez el is vezet az új szabályozásban rejlő második, elvi problémához.
Élet vagy aranylánc?

Ez pedig az élethez és a tulajdonhoz való jog viszonya. A legtöbb jogrendszerben az élethez való jog kitüntetett jelentőségű. Ez a magyar alkotmánybírósági gyakorlat szerint is korlátozhatatlan, minden más alapjogot megelőző jog. A korábbi és az új alkotmány is elsőként nevezte meg minden alapjog között az élethez való jogot.

A magyar alkotmánybírósági határozatok eddig többnyire csak olyan jogos védelmi esetekben nem rendelték büntetendőnek egy másik élet kioltását, amikor a védekező élete is veszélyben volt. Az új Btk. azonban bizonyos esetekben anélkül is élet ellen irányulónak nyilvánít néhány támadást, hogy sokszor nem bizonyítható, hogy valóban a védekező megölése volt a cél. A változtatás bírálói szerint épp ez a gond: a jogos védelem új szabályozása ugyanis lehetőséget ad arra, hogy a tulajdonhoz való jog, vagy akár a magánlakás sérthetetlenségéhez való jog bizonyos esetekben többet érjen, mint egy másik állampolgár élethez való joga.
  kope, 19:55 Itt megírhatod a véleményed kope
Tanúvédelem alatt a bankrobbantás szemtanúja.Egész nap őrzik azt a férfit, aki a múlt heti bankrobbantás egyetlen szemtanúja. A férfi bekerült a tanúvédelmi programba is.

A Lehel utcai bankrobbantás egyetlen szemtanúját, egy 64 éves férfit a nap 24 órájában
őriznek és bekerült a tanúvédelmi programba – írja a Hvg.hu. A férfi tanúvallomásáról a rendőrség nem hoz nyilvánosságra semmilyen részletet.
Múlt héten, hétfőn hajnalban Budapesten a 13. kerületben, a Lehel utcában két bankfiók előtt egy bomba robbant. A támadásról ide kattintva olvashat bővebben. Vasárnap több mint száz rendőr, titkosszolgák, terrorelhárítók szállták meg a Budapesttől pár kilométerre fekvő Ürömöt, ahol a robbantás elkövetőjét keresték. A rendőri akció végül nem járt sikerrel, az elkövetőt továbbra sem találják.

Ürömön akciózott a rendőrség, keresték a bankrobbantót.
Több mint száz rendőr, titkosszolgák, terrorelhárítók szállták meg a Budapesttől pár kilométerre fekvő Ürömöt, ahol a hétfői budapesti bankrobbantás elkövetőjét keresték. A helyieket krosszmotorosokról kérdezték.

Rendőri akció volt vasárnap a Pest megyei Ürömön. A hvg.hu értesülése szerint 200 rendőrt vezényeltek a településre, az Index információi szerint a Terrorelhárítási Központ és a titkosszolgálatok emberei is részt vettek az akcióban. A Budapesttől pár kilométerre északra található településen járőrőztek a rendőrök, felírták a rendszámokat.
Az ORFK szóvivője elmondta, hogy jelentős rendőri erőket mozgósítottak a településre, miután az ingyenesen hívható zöld számra érkezett egy állampolgári bejelentés, az volt a mostani akció kiindulópontja. "Nyomozati cseleményeket" hajtottak végre a Lehel utcai robbantás elkövetőjének kézre kerítése érdekében. Tanúkat is meghallgattak, adatokat gyűjtöttek.
Tudósítónk a helyszínről azt jelentette, hogy a nyomozók járták az utcákat, becsöngettek a lakosokhoz. A rendőrségi szóvivő azt mondta: az ürömi akcióval párhuzamosan más helyeken is ugyanilyen rendőrségi akció zajlott, de azt nem mondták meg, hogy melyik települések ezek.

Beszéltünk egy Ürömön lakó nővel, akihez már délelőtt becsöngetett három rendőr, és arról érdeklődtek nála, hogy ismer-e valakit a településen, akinek krosszmotorja van, illetve hogy nem hallotta-e esetleg egy motor hangját hétfőn hajnalban az utcában. Egy másik helyi, akit kikérdeztek a rendőrök, azt mondta, a nyomozók arra voltak kíváncsiak, hogy a település Üröm-hegynek nevezett, földes-dombos részén szoktak-e krosszmotorzni. A nő szerint egy korábbi motorversenyző fiai rendszeresen az említett területen motoroznak.

A polgárőrök helyi vezetője tudósítónknak annyit mondott, hogy őket nem értesítette előre a rendőrség a razziáról.

A vasárnapi akció kora délután véget ért. Kovács Viktória rendőrségi szóvivő tudósítónknak azt mondta: a rendőrségnek kötelessége minden bejelentést megvizsálni, ezért is vonultak ki Ürömre, az pedig nem kudarc, hogy végül nem sikerült a bankrobbantó nyomára bukkanni.

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szombaton azt közölte: több településen keresik a Lehel utcai robbantó nyomait a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozócsoportjának irányításával. A jelentős rendőri erők bevonásával indított akcióban tervszerű, összehangolt, széles körű adat- és információgyűjtést, tanúkutatást végeznek.
  kope, 19:53 Itt megírhatod a véleményed kope
  2014. január 6., hétfő Nekem tetszik!
0  
Újra be akartak törni a borba fagyállót töltő gazdához.V. Pál Gyula most figyelmeztető táblákat tenne ki a kertjében.

Újra megpróbálták meglopni azt a vácszentlászlói férfit, aki pár hónapja fagyállót tett a borába, ami miatt meghalt egy tolvaj - írja a Blikk. A férfi a lapnak elmondta, hogy családjával elutazott az ünnepekre, és csak pár nappal utána vette észre, hogy valaki megpróbálta kibontani a műhelye falát.
A férfi jelentette az esetet, de mint mondta nem bízik abban, hogy megtalálják a tettest.

V. Pál Gyula most azt tervezi, hogy különféle figyelmeztető táblákkal próbálja majd távol tartani a bűnözőket otthonától. „Harapós kutyára, méregre, rókacsapdára és más veszélyekre figyelmeztető táblákat teszek ki a kerítésemre és az udvaromban is többfelé. Remélem, ettől majd megijednek a betörők. Főleg, ha tudják, ki vagyok” - mondta a Blikknek.

V. Pál Gyula akár 15 év börtönt is kaphat, ha bűnösnek találják emberölés miatt. A férfi először tagadta, hogy ő tett volna fagyállót a borába, de később beismerte tettét, akkor azt mondta leckének szánta a mérgezett bort a tolvajnak, de arra számított, hogy elmegy majd orvoshoz, a tolvaj azonban meghalt.A hashajtó nem volt elég.A borába fagyállót öntő gazda biztosra akart menni, ezért nem hashajtót használt. Azzal nem számolt, hogy a tolvaj áldozata nem fordul orvoshoz. A vácszentlászlói férfi házát rendőrök védik.

Újra dolgozni kezdett az emberöléssel gyanúsított gazda, V. Pál Gyula,aki fagyállót rakott a saját borába, és ezzel megmérgezett egy tolvajt. A kertépítéssel foglalkozó kertészmérnök a Blikknek azt mondta, nem akarta megölni, csak el akarta kapni a tolvajt. „Azt akartam, nyoma legyen annak, hogy nálam járt. Ha például hashajtót teszek a borba, azzal biztosan nem megy orvoshoz. A fagyállómérgezésről viszont biztosan jelentést készítenek a kórházban, és akkor az is kiderül, hol ivott a borból. Két decit tettem a hordóba. Ilyen mennyiségben ez nem halálos méreg, ha orvoshoz fordul az ember. És biztos voltam benne, hogy így is tesz, olyan rosszullétet okoz ez a vegyszer” – magyarázta a lapnak a vácszentlászlói gazda.
Azzal azonban nem számolt, hogy Sz. Sándor nem megy orvoshoz, ráadásul továbbadja a mérgezett alkoholt, így a lebuktatási akcióval másokat is veszélybe sodor. Az ajándékba kapott meggyborból egy baráti társaság két litert ivott, hárman kórházi ellátás után már jobban vannak. Az még mindig rejtély, hogy a tolvajhoz miért csak két nappal később hívott mentőt a családja, amikor már késő volt.

A férfi akár 15 év börtönt is kaphat, ha a bíróság szándékos emberölésben találja bűnösnek. A Blikk szerint a vácszentlászlói gazda személyi védelmet kért, miután halálosan megfenyegették.

Az Origo helyszíni riportját itt olvashatja.


Munkába állt a fagyállós gazda.

Vácszentlászló - Összeszedte magát, és újra dolgozni kezdett az emberöléssel gyanúsított gazda, V. Pál Gyula (37), aki fagyállót rakott a saját borába, ezzel megmérgezve egy tolvajt. A kertészmérnök kertépítéssel foglalkozik, a Blikk sövénynyírás közben érte utol.
– Még többet dolgozom, mint eddig, a munka egyfajta terápia számomra. Nem hagyhatom el magam, végig kell csinálnom, ami előttem áll. A feleségem mellettem áll, a faluban pedig előre köszönnek az emberek – mondta Gyula, és még ekkor sem tette le a szerszámokat a kezéből.
A férfi akár 15 év börtönt is kaphat, ha a bíróság szándékos emberölésben találja bűnösnek. A gazda ugyanis már nem tagadja, valóban ő tett fagyállót a boroshordójába, mert valaki rendszeresen bejárt a kertjébe, és lopta a borát, előtte pedig évekig vittek mindent, ami mozdítható.
– Nem akartam megölni, csak el akartam kapni a tolvajt. Azt akartam, nyoma legyen annak, hogy nálam járt. Ha például hashajtót teszek a borba, azzal biztosan nem megy orvoshoz. A fagyállómérgezésről viszont biztosan jelentést készítenek a kórházban, és akkor az is kiderül, hol ivott a borból. Két decit tettem a hordóba. Ilyen mennyiségben ez nem halálos méreg, ha orvoshoz fordul az ember. És biztos voltam benne, hogy így is tesz, olyan rosszullétet okoz ez a vegyszer – tárta fel a gazda.
Azzal nem számolt, hogy Sz. Sándor (†30) nem megy orvoshoz, ráadásul továbbadja a mérgezett alkoholt, így a lebuktatási akcióval másokat is veszélybe sodor. Mint megírtuk, egy baráti társaság 2 litert ivott az ajándékba kapott meggy­borból, hárman kórházi ellátás után már jobban vannak. Az még mindig rejtély, hogy a tolvajhoz miért csak két nappal később hívott mentőt a családja, amikor már késő volt.
A faluban mindenki hallott a történtekről, de beszélni nem nagyon akarnak róla. Bárkit kérdeztünk, a tolvajokról panaszkodott, és igazat adott Gyulának, amiért megpróbálta megvédeni tulajdonát. Az utcákon egyébként minduntalan rendőrökbe lehet botlani: autóval és gyalogosan is járőröznek. Gyula ugyanis személyi védelmet kért, miután halálosan megfenyegették.

V. J. Z.
  kope, 8:47 Itt megírhatod a véleményed kope
  2014. január 5., vasárnap Nekem tetszik!
0  
Postán feladott cigarettákat üldöz a NAV.Kiemelten ellenőrzi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a dohánytermékeket tartalmazó belföldi postacsomagokat az illegális dohánykereskedelem visszaszorítása érdekében - közölte a szervezet vasárnap a Facebook-oldalán.

A NAV szerint eddig országosan 20 millió forint értékben több mint másfél tonna adózatlan dohányterméket foglaltak le a pénzügyőrök. A legtöbbet az ország legnagyobb dohánytermelő vidékén, az Észak-alföldi régióban.
Az ellenőrzés során azon csomagokat, amelyek valószínűsíthetően olyan dohánygyártmányt tartalmaznak, amelyek után nem fizették meg az adót, a vámhivatal átvilágítja és a visszaélések megakadályozása érdekében visszatartja, miközben ellenőrzi a feladót, valamint a címzettet is.
A hivatal emlékeztet rá, hogy a hatályos jogszabályok értelmében aki "adózás alól elvont" jövedéki terméket birtokol, értékesít, felhasznál, vagy olyat, amit nem vámkezeltek, a termék mennyisége után bírságot fizet.

A dohánytörvény alapján aki dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság vagy engedély nélkül dohányárut üzletszerűen értékesít, 5 milliótól 500 millió forintig terjedő bírsággal sújtható.
  kope, 17:56 Itt megírhatod a véleményed kope
  2013. december 18., szerda Nekem tetszik!
0  
Rendőr vert agyon egy 72 éves férfit.Egy budapesti rendőr törzsőrmester gyilkolta meg azt a 72 éves férfit, akinek holttestét kedden találták meg a Heves megyei Andornaktálya határában – írja a HavariaPress. A XVI. kerületi kapitányságon dolgozó rendőr feladta magát.

Az áldozatot kedden délelőtt, kutyasétáltatás közben verte agyon gyilkosa. A 72 éves férfi holttestére aznap délután találtak rá, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés miatt indított nyomozást.

A XVI. Kerületi Rendőrkapitányság beosztottja, K. László rendőr törzsőrmester szerdán kora reggel telefonon értesítette közvetlen parancsnokát, hogy az andornaktályai bűncselekményt ő követte el, feladja magát. A gyanúsítottat parancsnoka elfogta, és előállította a Hatvani Rendőrkapitányságra. Budapest rendőrfőkapitánya megszüntette K. László szolgálati viszonyát.

K. László bár a fővárosban dolgozott, Andornaktályán lakott, az áldozat a szomszédja volt.
  kope, 14:05 Itt megírhatod a véleményed kope
  2013. december 15., vasárnap Nekem tetszik!
0  
Rá se nézhetnek a rabok Szita Bence gyilkosára.Teljes magányban él a Kalocsai Fegyház-és Börtönben raboskodó P. Erika, akit Szita Bence meggyilkolásáért első fokon tényleges életfogytiglanra ítélt a bíróság. A Vasárnapi Blikknek egy korábban ott fogvatartott rab azt mondta, nem is látták a teljes magányban élő nőt, mert úgy intézik, ne találkozzon senkivel.

A 11 éves Szita Bence meggyilkolásáért első fokon tényleges életfogytiglanra ítélt nő, P. Erika teljesen elszeparáltan él az ebédlő szintjén található zárkájában.

A Vasárnapi Blikknek egy korábban az intézményben raboskodó, neve elhallgatását kérő elítélt azt mondta: "a sarokban lévő cella ajtaja mindig zárva van. Úgy intézték, hogy amikor kivitték valahová P. Erikát, nem találkozhatott senkivel. Ha mégis úgy alakult, rá sem nézhettünk".

A lap szerint P. Erikát egy hónapban egyszer vagy anyja, vagy valamelyik rokona meglátogatja, egyébként nincs semmilyen társasága.

Mint arról korábban beszámoltunk, a vád szerint P. Erika - Szita Bence nevelőapjának volt élettársa - felbérelt két kaposvári férfit, hogy öljék meg a fiút, mivel úgy vélte, ő okolható azért, hogy élettársával megromlott a kapcsolata. B. Józsefnek a bűncselekmény elkövetéséért csaknem kétszázezer forintot adott át, amelyet az ékszereinek eladásért kapott.

A fiút október 29-én este a Kaposvár melletti sántosi erdőbe csalták, ahol B. József a kocsiból kiszállva leütötte, brutálisan bántalmazta - a testén egyebek közt 40 szúrt sebet talált az orvos szakértő -, eközben K. József megásta a gyerek sírját, P. Erika mindehhez elemlámpával világítva segédkezett. Szita Bencét rendőrök és civilek több napon át nagy erőkkel keresték, miután P. Erika bejelentette, hogy a fiú eltűnt.

Az idén júniusban mindhárom vádlottat tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a bíróság a gyilkosság miatt. Az ítéletről és az esetről bővebben itt olvashat.

Folytatás.

Halálukig börtönben maradnak Szita Bence gyilkosai, az egyikük elájult.Mindhárom vádlottat tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a bíróság a tavaly ősszel meggyilkolt 11 éves kaposvári kisfiú ügyében. A vád szerint a nevelőanyja féltékenysége miatt kellett borzalmas halált halnia a kisfiúnak. Az ítélet hallatán az egyik gyilkos elájult. Mindhárom vádlott fellebbezett, mert szerintük fel kellett volna menteni őket.

B. József elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés miatt tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a bíróság Szita Bence, a 11 éves kaposvári kisfiú brutális meggyilkolása miatt. K. József másodrendű vádlott is bűnös társtettesként elkövetett emberölésben, az ő büntetése is ugyanez. P. Erika harmadrendű vádlottat felbujtóként elkövetett emberölésben mondták ki bűnösnek, tényleges életfogytiglani börtönre ítélték őt is. A vádlottaknak ki kell fizetniük a közel ötszázezer forintos bűnügyi költséget is - jelentette tudósítónk a tárgyalóteremből.
Amikor a bíró megkérdezte, hogy a vádlottak megértették-e az ítéletet, a másodrendű vádlott K. József megpróbált felállni, hogy válaszoljon, de közben elájult. Hátrahanyatlott, és a földre esett, végül mentősök vitték ki a teremből. B. József ugyanerre a bírói kérdésre azt mondta, "bízott Somogy megyében", de megértette az ítéletet. P. Erika alig hallhatóan mondta, hogy megértette.

Ez a cikk 191 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
  kope, 11:29 Itt megírhatod a véleményed kope
  2013. december 13., péntek Nekem tetszik!
0  
Vígan, nagy luxusban élnek a nagy adócsalók.Az adócsaló hálózatok szervezői nagy jólétben élnek, pár év alatt pazar házakat húznak fel, luxusutakra fizetnek be, ezt a revizorok is látják, de igazán nem történik semmi, panaszkodott már két éve Rogán Antalnak és a Matolcsy György vezette nemzetgazdasági tárcának az áfacsalást és az adóhivatali tétlenséget megelégelő volt adóellenőr.

A gigantikus áfacsalásról és az ahhoz asszisztáló adóhivatalról kitálaló volt adóellenőr, Horváth András már két éve hosszú levélben figyelmeztette a kormányoldalon azokat, akiket képesnek tartott arra, hogy lépjenek az ügyben, de megkeresésének alig lett valami hatása.

Horváth András 2011 novemberében írt levelet Rogán Antalnak, a Fidesz mostani frakcióvezetőjének, aki már akkor is a parlament gazdasági bizottságának elnöke volt, és a kormánypárt egyik erős embere gazdasági ügyekben. A levelet megkapta a Nemzetgazdasági Minisztérium is, amelynek akkor Matolcsy György volt a vezetője. Az adóhivataltól nemrég kilépett adóellenőr az Indexnek adott múlt heti interjúban azt mondta, hogy Rogánnal beszélt is, és utána indult vizsgálat az adóhivatalban, de annak nem lett érdemi eredménye.

A két éve keltezett levelet az Átlátszó.hu hozta nyilvánosságra.

Abban azt írja a revizor, hogy szerény becslések szerint is százmilliárd forinttal lopják meg az adócsalók az államot, az adófizetőket. A gabona- és olajosmag-kereskedelem területén különösen nagy az áfacsalások aránya állítása szerint.

Az adóelkerülésre specializálódott, olykor szervezői feladatot ellátó személyek jólétben élnek. Néhány év alatt „pazar kivitelezésű családi házakat építenek, nagy értékű autókat vásárolnak, luxusutakra fizetnek be. Revíziós tapasztalat, hogy az adóelkerülést segítő tevékenység az abban részt vevők körében mára már természetessé és rizikómentessé vált, s ha kizárólag csak számlázó és pénztovábbító tevékenységük eredményeként az adóhatóság jogkövetkezményeket állapít meg, ők újabb és újabb cégeket alapítva, esetleg további személyeket is bevonva folytatják ugyanazt, mint addig.”

Azért, hogy ez megtörténhet, az adóhivatalt is hibáztatja az adóellenőr, aki javaslatokat is tesz a probléma kezelésére. Mint írja, „a fenti állapotok kialakulása a NAV bizonyos területeken tapasztalható helytelen ellenőrzési gyakorlatára, a kiválasztási rendszer problémáira, a tapasztalt személyi állomány évek óta tartó fokozatos leépülésére és a belső fluktuációra, valamint a bürokratikus terhek indokolatlan megnövekedésére vezethető vissza.”

Vádja szerint egyes kivételezett körhöz tartozó társaságoknál az adóhivatal nem végez érdemi ellenőrzést. „A kiemelt adózók adóügyeinek fenti módon történő kezelése (az ellenőrzések visszatartó erejének a hiánya) miatt mára rendkívül elfajult a helyzet: a multi nagykereskedők beszállítói hálózatában milliárdos számlagyárak tömege működik, így a láncolatok csúcsán állók korábban soha meg nem fizetett ÁFA összegeket helyeznek levonásba és/vagy igényelnek vissza.”

Horváth András másfél hete állt a nyilvánosság elé. Utána a kormányzat a hivatalos közlés szerint egy hétvége alatt átvilágította az egész adóhivatalt, és nem talált semmi problémát, a NAV pedig feljelentést fontolgat Horváth András ellen. Az egykori revizor az ügyészségen feljelentést tett, de meg nem erősített hírek szerint az ügyészség nem indított nyomozást, hanem feljelentéskiegészítést kért. A Levegő Munkacsoport által felkarolt Horváth mellé az LMP is odaállt, performanszot rendezett a NAV kiemelt adózók igazgatóságának budapesti, Dob utcai épülete előtt, a héten péntekre pedig tüntetést szerveznek, parlamenti vizsgálóbizottság felállítását akarták elérni, de a kormányoldal és az MSZP ellenállásán elbukni látszik a kezdeményezés.


Megkönnyebbült az áfacsalásos nyomozástól Horváth András.Horváth András korábbi NAV-dolgozó örül annak, hogy a rendőrség végül is elindította a nyomozást az áfacsalásos visszaélésekről tett feljelentése nyomán. Horváth még kedden is azzal számolt, hogy a hatóságok ejteni fogják az ügyet.

Nagy kő esett le a szívéről azzal, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda elrendelte a nyomozást hivatali visszaélés gyanújával az áfacsalási ügyben, nyilatkozta az Origónak Horváth András, az adóhivatal volt dolgozója.

Horváth november elején tett feljelentést, mert szerinte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnézően áll hozzá az áfacsalások egy jelentős részéért felelős céghálózatokhoz. Az ügyészség akkor nem rendelt el nyomozást, hanem feljelentés-kiegészítést kért, ami miatt a múlt héten Horváthot meghallgatta a rendőrség. A rendőrségnek a mostani hétnek a végéig kellett dönteni, hogy megindítja-e a nyomozást vagy visszadobja a feljelentést.

„Végig bíztam benne, hogy a nyomozást elrendelik, mert az általam bemutatott bizonyítékok alapján el kellett rendelni” – jegyezte meg Horváth. Megjegyezte, hogy kedden a Magyar Nemzet címlapját látva azért egy kicsit elbizonytalanodott. A lap azt állította, hogy Horváth a múlt heti meghallgatásán semmilyen plusz iratot, dokumentumot, információt nem adott át a rendőrségnek. A lap úgy állította be a történteket, hogy a volt adóhivatali dolgozó vádol, de nincsenek bizonyítékai.

Horváth azt mondta, attól félt, hogy a kormánnyal általában szimpatizáló Magyar Nemzet cikke előkészíti a terepet annak, hogy a rendőrség ejti az ügyét, nem rendelnek el nyomozást. „Blöff volt a tegnapi cikk állítása, hiszen ha nem tártam volna a rendőrök elé konkrét ügyet, bizonyítékot, akkor nem indították volna el a nyomozást” – fogalmazott az Origónak Horváth.

Hozzátette, értesítést még nem kapott senkitől, így nem tudja, mikor fogják tanúként meghallgatni. Azt mondta, azért is örül a nyomozás elrendelésének, mert szerinte ezzel okafogyottá vált a NAV-nak az a vádja, hogy ő rágalmazná a hivatalt. A NAV két hete jelezte, hogy rágalmazás miatt feljelenti Horváthot.

Horváth azért tett feljelentést, mert szerinte indokolatlanul állítottak le vizsgálatokat az adóhatóságnál, amelyekben több százmillió forintos adócsalásra derülhetett volna fény, és amelyekre alapos volt a gyanú, de valakik leállították a kutakodó ellenőröket. „A lényeg, hogy derüljön ki, kik a felelősök ezért” – mondta Horváth, hozzáfűzve, hogy reméli, nem lesz politikai befolyás a vizsgálat során.

„A problémának, amelyet felvetettem, vannak más leágazásai is, rendszerszintű hiányosságokra is rávilágítanak az esetek, ezért parlamenti vizsgálóbizottságnak is tárgyalnia kellene az ügy azon részét, amely nem esik a nyomozás hatáskörébe” – mondta Horváth. A kormányoldal több esetben is megakadályozta, hogy parlamenti bizottságok napirendre vegyék az áfacsalási ügyet, illetve meghallgassák Horváth Andrást. Ez történt kedden a nemzetbiztonsági bizottságban is.

A Fidesz-KDNP-képviselők rendre azt az érvet hozták elő, hogy előbb az ügyészség foglalkozzon az üggyel. Az ellenzékiek szerint azonban a kettő nem zárja ki egymást.
  kope, 17:28 Itt megírhatod a véleményed kope
Miben utaznak a nagymenő áfacsalók?A válság majdnem kicsinálta az áfacsalókat, de ők erősebbek voltak. Ha egy vadászterület túl veszélyessé válik számukra, akkor átmennek egy másikra. Könnyedén ugrálnak nemcsak a termékek, hanem az országok között is.

Vígan, luxusban élnek a nagy áfacsalók, állította kormánypárti vezetőknek írt levelében Horváth András, az adóhivatal volt dolgozója, akinek a feljelentése után hivatali visszaélés gyanújával nyomozás indult. De milyen termékekben látnak fantáziát azok, akik lényegében bűnszervezetet működtetnek, és az adócsalással vagy az adócsalásból akarnak meggazdagodni?

Az Origo több emberrel is folytatott háttérbeszélgetéseket a témában. Horváth Andráson kívül a többiek azt kérték, hogy a nevüket ne említsük a cikkben. Van közöttük egykori adóellenőr, aki az áfacsalókat üldözte, van adóügyekben is jártas, államigazgatási tapasztalattal rendelkező jogász, és vannak adótanácsadó cégeknél dolgozó szakértők is.

A Horváth András által megvilágított visszaélésekben az adócsaló csoportok bonyolult céghálózatot hoznak létre, az áru pedig – sokszor csak papíron – egyik cégtől a másikhoz megy a hosszú láncolatban. Ebben szinte mindig van külföldi szál, hogy áfa nélkül értékesíthessenek más országban, és az országok közötti információcsere lassúsága is nekik kedvez. A külföldre kivitt árut visszahozzák: gyakran még aznap meg is fordul a kamion, és le sem pakolnak róla. Az áfa valamelyik - később felszívódó - cégnél eltűnik, a hatóságok pedig bottal üthetik a rendszerint strómanokkal dolgoztató szervezők nyomát, akik az adócsaló hálózatot irányítják.

Népszerű az élelmiszer

Az áfacsaló hálózatok lényegében minden olyan terméket kipécéznek, amelynek a piaca nem szabályozott. Azaz nincsenek kvóták a termelési mennyiségre, nincsen részletesen szabályozva, hogy mennyi és milyen minőségű terméket szabad piacra dobni egy időszakban – mondta a jogász forrásunk. Például a tejnél nem jellemző az áfacsalás, mert ott kvóták vannak érvényben, és könnyen feltűnne, ha az országban a megengedett termelési mennyiség többszöröse fordul meg. A kávénál, energiaitalnál, a hústermékek széles körénél nincs ilyen probléma, azokat gyakran találni az áfacsalással érintett szállítmányokban - hozott példákat az Origónak Horváth András.

Az élelmiszerekre 2008-2009 táján kaptak rá az áfacsalók. A 2008 őszén kitört pénzügyi világválság hatásai Magyarországon is súlyosak voltak. A növekvő munkanélküliség, a bérek és nyugdíjak csökkenése miatt visszaesett a fogyasztás. A kiskereskedelmi láncokat a csökkenő vásárlóerő és kereslet arra kényszerítette, hogy a beszerzési oldalon spóroljanak. Az adócsalók ezt ismerték fel, a hipermarketek által egyre lejjebb szorított beszerzési árakat az adóelkerülők az áfa lenyúlásával tudták teljesíteni.

A válságon túltették magukat
  kope, 15:48 Itt megírhatod a véleményed kope
  2013. december 10., kedd Nekem tetszik!
2  
Egyetlen csalás, amiben ott van az egész adóbotrány.Eltűnt milliárdok, papíron utaztatott áruk, nagy lábon élő vállalkozók. Az Origo új részleteket ásott elő abból a hatalmas áfacsalási ügyből, amelynek főszereplői az egyik nagy magyar áruházlánchoz, a CBA-hoz kötődnek.

Impozáns ház áll Győr egyik külvárosi részén, Kismegyeren nem messze a CBA üzletlánc helyi raktárától. 2011-ben egy őszi éjszakán rendőrök és az adóhatóság emberei ütöttek rajta ezen az épületen, és lefoglalták az ott talált számítógépeket.
A ház ifjabb Laki Lászlóé, aki családjával együtt vezető szerepet játszik a CBA regionális tevékenységében. Nem az ő otthona volt az egyetlen célpontja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal akciójának, mintegy száz pénzügyi nyomozó csapott le raktárakra és lakóházakra az ország több pontján, nagyjából negyven helyszínen. A cél egy olyan céghálózat felszámolása volt, amely a gyanú szerint közel négymilliárd forint áfát csalt el körbeszámlázással és jogosulatlan áfa-visszaigényléssel.

Az utóbbi hetekben végig a vezető hírek között szerepelt az ehhez hasonló áfacsalások témája. November elején állt ki a nyilvánosság elé egy korábbi NAV-dolgozó, Horváth András, aki szerint évente akár ezermilliárdos kár is érheti az államot az ilyen visszaélések miatt. Azt is állította, hogy a NAV asszisztál ehhez azzal, hogy nem ellenőrzi elég szigorúan ezeknek a csalási láncoknak a szereplőit.

Horváth ugyanakkor csak általánosságban beszélt a jelenségről, bár állítása szerint az ügyészséghez eljuttatott feljelentésében vannak konkrétumok egyedi esetekről is. A NAV visszautasítja Horváth állításait, és rámutat arra, hogy az elmúlt években több áfacsalási ügyet is sikeresen felderítettek. A részletek megismerését ugyanakkor nehezíti, hogy a hatóság az ezekről szóló közleményekben soha nem nevezte meg a csalással gyanúsított embereket, illetve cégeiket.

Lakiék ügye azonban kivétel. A NAV 2011 őszi akciója után a Győr-Moson-Sopron megyei lap, a Kisalföld megtudott részleteket a hivatalos közléseken túl is. A lap leírta, hogy Lakiék cégét érinti a nyomozás, és beszámoltak a cég CBA-s kapcsolatáról is. Az Origo most, az adócsalások körül fellángolt vitában nézett utána az ügynek, és sikerült új részleteket megtudni a szereplőket ismerőkkel folytatott beszélgetések során és eddig a nyilvánosság előtt nem ismertetett hatósági iratok megszerzésével.

Szálak a CBA-hoz
Az adóhatóság szerint a csalás 2008-ban kezdődött, és egészen a 2011. őszi razziákig tartott. A NAV a 2011-es közleményében úgy fogalmazott, hogy egy, a Győrhöz közeli Abdán működő cég ellen indított eljárást. Ez a Portéka ABC Kft. nevű kereskedő cég, amelynek tulajdonosa ifj. Laki László. Többek között az ő kismegyeri házánál jelentek meg 2011 őszén az adónyomozók, és egy, a Portéka ABC cégbírósági iratai között megtalált ügyészségi dokumentum szerint ő a csalási ügy egyik gyanúsítottja is.

A Portéka ABC másik tulajdonosa egy cég, amelyet Delikát Kft.-nek hívnak. Ez ugyanakkor szintén Lakihoz köthető, ugyanis családi vállalkozás, a tulajdonosa idősebb Laki László, aki a két fiával együtt vezeti a céget.

A két cég székhelye ugyanazon az abdai címen található, és bár a 70 éves idősebb Laki László csak közvetve, a Delikáton keresztül tulajdonosa a Portéka ABC-nek, a 2011-es ügyészségi irat szerint érdemben is részt vett a Portéka irányításában az áfacsalás idején. Ez az irat felsorolja több olyan embert, akiknek közük volt a csaláshoz, de gyanúsítottként egyedül ifj. Laki Lászlót nevezi meg, a többi gyanúsítottat nem azonosítja.

Lakiék ismert vállalkozóknak számítanak a környéken, ők a tulajdonosai a megyében lévő CBA áruházak jelentős részének. Idősebb Laki 1957 óta foglalkozik kiskereskedelemmel, abdai boltját 1987-ben nyitotta meg, majd Győrben terjeszkedett tovább a fiai segítségével. „Ízig-vérig kereskedő” – jellemezte az egyik szomszédja.

A Delikát 1998 óta a CBA régiós központja, jelenleg 19 boltjuk van Győr-Moson-Sopron megyében. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a CBA névvel fémjelzett boltok a központi CBA tulajdonában lennék, az áruházlánc ugyanis franchise alapon épül fel. Azaz önálló cégek alkotják, amelyek szerződésben állnak a központi CBA-val. A Delikát Kft.-nek azonban nagyobb szerepe van a rendszerben, mint egy mezei CBA-boltnak. A cég a saját weboldala szerint régiós központként maga is értékesít franchise-jogokat, így jelenleg 25 másik üzlet kapcsolódik rajtuk keresztül a CBA-hoz, valamint egy régiós raktárt is üzemeltetnek. Ebben tárolják a CBA-központtól kapott árukat, és a boltokat, társult üzleteket is innen látják el áruval.

A Laki családnak ezek mellett szorosabb kapcsolata is van a CBA-val. Idősebb Laki László 14 éven keresztül, egészen 2012 februárjáig egyike volt a CBA tulajdonosainak is, jelenleg pedig a fiának, Laki Péternek van tulajdonrésze a cégben. A CBA 31 tulajdonosának egyike, a szavazati joga azonban a taggyűlési jegyzőkönyv szerint nem számottevő. 2007-ben pedig még ifjabb Laki László képviselte a Delikátot egy győri önkormányzati bankautomata-átadáson mint a CBA helyi vezetője.

Szlovákián keresztül Spanyolországig

A nyomozás 2013 szeptemberéig tartott, a NAV ekkor küldte meg a 13 ezer oldalas iratanyagot a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségnek, vádemelési javaslattal. Sem a NAV, sem az ügyészség nem kívánt válaszolni az Origo kérdéseire, de a Portéka ABC cégbíróságon lévő iratai között megtalálható ügyészségi irat részleteket is tartalmaz az áfacsalás menetéről.

A dokumentumból az rajzolódik ki, hogy a csalók egy szándékosan bonyolulttá tett láncolat segítségével követték el a visszaéléseket. Az ügyészség szerint a Portéka ABC 14 milliárd 332 millió forint értékben adott el magyar cégektől beszerzett élelmiszert három szlovák cégnek, a PE-Medion, a Merk Food és a Lacko Karol részére. Az árut ezután a három szlovák cég továbbadta három magyar cég, a Can-Am Euro Kft., a Sweetfood Impex Kft. és a Kola Trade Kft. számára. Ez a három cég aztán az adóbevallása szerint egy olasz és egy spanyol cégnek adta tovább az árut.
Valójában azonban az olasz és a spanyol cég semmilyen kapcsolatban nem állt a magyar cégekkel, az áru pedig még Szlovákiába sem jutott el, csak a Can-Am Euro szigetszentmiklósi telephelyére, majd másnap ment is vissza a Portéka ABC-hez Abdára, a Portéka ABC pedig három és fél milliárd forint áfát vont le a körbeszámlázás során. Az irat szerint az összes cég tulajdonosa tisztában volt azzal, hogy bűncselekményben vesznek részt, sőt még annak a három fuvarozócégnek a vezetője is tudott a csalásról, akik az árut szállították Abda és Szigetszentmiklós között.
Elkezdtek dőlni a milliárdok

A csalással gyanúsított cégek éves üzleti beszámolóit átnézve feltűnő, hogy szinte mindegyik milliárdos nagyságú bevételre tett szert onnantól kezdve, hogy a csalás is megkezdődött. A Portéka ABC-nek 2008-ban csak 1,3 milliárd forint volt az éves árbevétele, 2009-ben viszont már 6,7 milliárd forint. A többi cég között is találni hirtelen jött vagyonokat, van, amelyik egy év alatt ötmilliárd forinttal növelte a bevételeit, egy másiknak pedig 2009-ben még négymilliárdos volt a bevétele, a NAV akciója utáni évben viszont már csak kétmilliót keresett.

A nyomozás során egy másik csalásra is rábukkantak a nyomozók. A folyamat szinte teljes mértékben megegyezik az előzővel, azzal a különbséggel, hogy az áru – ami ebben az esetben több százmillió forintnyi étolaj volt – el sem mozdult a Portéka ABC telephelyéről. Ez után 81 millió forint áfát vont le a cég jogosulatlanul.

A Győri Városi Bíróság 2011 decemberében zár alá helyezte a Portéka ABC vagyonát. Ez ellen ifj. Laki László fellebbezett ugyan, de 2012 januárjában a másodfokú bíróság is rábólintott, mondván az elcsalt pénz értékének nagysága és az elkövetési mód, azaz hogy hosszabb időn át és szervezetten történt a csalás, indokolttá teszi a zárolást.

Megkerestük ifjabb Laki Lászlót, de nem kívánt nyilatkozni. Az üggyel kapcsolatban eddig csupán a Kisalföld megyei lapban jelent meg egy állásfoglalás a család részéről még 2011-ben. A Delikát Kft. ügyvezetője, azaz a Laki család valamelyik tagja nyilatkozott névtelenül, és azt mondta, a társaság jóhiszeműen igényelte vissza az áfát abban a tudatban, hogy a termék elhagyja az országot. Hozzátette, hogy mivel az árut a szlovák cégek vitték el, és nem a Portéka ABC, annak az ellenőrzése, hogy az áru valóban elhagyta-e az országot, nem az ő feladatuk volt.

A CBA kommunikációs igazgatója, Fodor Attila e-mailben feltett kérdéseinkre szűkszavúan azt válaszolta, hogy a Portéka ABC Kft. nem partnerük, a Delikát Kft.-vel pedig franchise-szerződéses jogviszonyban vannak. „Tudomásunk szerint a Delikát Kft. ellen semmiféle eljárás nem folyt és jelenleg sem folyik” – írta Fodor. Lakiékra nem tért ki a válaszában.

Az adóhatóság ugyan valóban nem a Delikát Kft. ellen indított eljárást, a nyomozás azonban több szálon is érintette a régiós CBA-központi feladatokat ellátó céget. A nyomozók például megpróbálták lefoglalni idősebb Laki László tulajdonrészét a cégben, ám ezt a bíróság végül nem engedélyezte. Akkor még a CBA is úgy látta, hogy lépnie kell az ügyben, ezért bejelentették, hogy átveszik a Delikáttól az alájuk tarozó 19 bolt üzemeltetését, Fodor szerint azért, mert a nyomozás jelentősen megnehezítette a működésüket. De végül csak pár hónapig üzemeltették az áruházakat, aztán visszaadták őket a Delikátnak. „Miután a zavartalan működést a régió biztosítani tudta, onnantól kezdve okafogyottá vált a CBA-központ szerepvállalása” – írta Fodor.
15 személyes asztal árulkodik a fényűzésről

A szomszédok szerint Lakiékon látszik, hogy jól keresnek, szép házakban laknak, és jó kocsikkal járnak. Gyakran látják az egyik fiatalabb Lakit, ahogy a terepjáróval befordul a cég udvarába, ami egy szintén általuk üzemeltetett CBA mellett áll.

Ifjabb Laki Kismegyer városrészben él, közel a CBA régiós raktárához. A szomszédja közvetlen embernek ismeri, még römizni is szoktak együtt. Idősebb Lakinak Győr egyik kertvárosi negyedében van egy hatalmas háza. „Társasági ház, 15 személyes nagyasztala van” – mondta róla az egyik szomszédja. Ottjártunkkor üres volt, csak két kitömött állat figyelt a kapualjból, a nagy vadász hírében álló idősebb Laki ugyanis éppen nem volt otthon.

A szomszédok szerint nem rázta meg őket az ügy, semmit sem változott a kedélyállapotuk, bár ifjabb Laki egyik szomszédja azt mondta, van, hogy szóba hozza az ügyet, ilyenkor mindig arról beszél, hogy ártatlannak tartja magát.
Üres lakásokat hagytak maguk mögött

A Portéka ABC-n kívül még hat magyar cég vett részt a milliárdos áfacsalásban. Ezek a cégek biztosították a fiktív számlákat a kamu eladásokhoz, de róluk jóval kevesebbet tudni, mint Lakiék vállalkozásairól. Közülük kettő, a Can-Am Euro Kft. és a Sweetfood Impex Kft. is ugyanannak a csepeli vállalkozónak a tulajdona. Mindkét cég felszámolás alatt van, és mindkettő szerepel a NAV-nak a 100 millió forintot meghaladó adótartózással rendelkező cégeket felsoroló listáján.

A Portéka ABC élelmiszer-szállítmánya a Can-Am Euro Kft. szigetszentmiklósi raktárába futott be, hogy aztán egy nap elteltével visszainduljon Abdára. Egy már évek óta a raktárban dolgozó munkás szerint annyi kamion jár az ipari területen fekvő raktárba, hogy számukra semmi különös nem tűnt fel, csak az, amikor megjelentek a rendőrök. „Egyszer csak megállt itt egy NAV-os autó, aztán még egy” – mesélte. Lefoglalták a teljes árukészletet, és a cég minden ingóságát. A munkás éppen a NAV akciója előtt pár héttel látta, hogy a cégtulajdonos egy új luxuskocsival érkezett a raktárba, de szerinte azt is elvitte az adóhatóság. A tulajdonos jelenleg egy átlagos és cseppet sem fényűző családi házban lakik Csepelen, az Origónak pedig nem akart nyilatkozni.
A fényűzés a többi vállalkozásra sem jellemző most. Van olyan cég, amelyik egy pesterzsébeti panelház tizedik emeletén lévő lakásba van bejegyezve, egy másik pedig egy olyan XI. kerületi lakásba, ahol már jó ideje nem lakik senki. A tulajdonos lakcímén azonban csak egy fiatal nőt találtunk, aki szerint a vállalkozó már jó ideje eladta a lakást, és ő nem tudja hová költözött. Pedig az évek során már többször is kapott levelet a NAV-tól, és rendőrök is keresték már a címen.

Megpróbáltunk a nyomára akadni a szállításokat végző fuvarozótársaságoknak is, végül két társaság vezetőjével tudtunk beszélni. Egyikük egy dabasi házban él, ami előtt ottjártunkkor egy megviselt furgon parkolt. Amikor elmondtuk neki, hogy egy áfacsalási üggyel kapcsolatban keressük, amiben érintett a cége, röviden csak annyit mondott, hogy ez elképzelhető, majd egy „köszi szépen” kíséretében visszament a házba. Az ügyészségi iratban megemlített másik fuvarozó cég vezetője azt mondta, sosem hallott a Portéka ABC-ről, sem a szigetszentmiklósi raktárról, és arról sem tud, hogy áfacsalással gyanúsítanák.

A NAV 2013. szeptemberi közleménye szerint a nyomozás végére a vagyonelkobzásokból és bankszámlazárolásokból az államot ért négymilliárdos kár jó része megtérült. Az elkövetők bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős kárt okozó csalás és különösen nagy értékű adócsalás miatt akár húsz év börtönbüntetésre is számíthatnak. A nyomozás során a gyanúsítottak közül nyolcan előzetes letartóztatásba, öten pedig házi őrizetbe kerültek, de ma már mindannyian szabadlábon védekeznek. Egy gyanúsított ellen kellett nemzetközi elfogatóparancsot kiadni, mert a NAV információi szerint Panamában bujkál.


  kope, 9:31 Itt megírhatod a véleményed kope
  2013. december 1., vasárnap Nekem tetszik!
1  
A hosszú levelezgetések hiábavalóságáról.

Régebben minden egyszerűbb volt, őszintébb, bizalmasabb.

Manapság már nemhogy azt nehéz elérni, hogy válaszoljanak a normális üzenetre, de mintha egyeseknek különleges érzékük lenne mások idegein táncolásnak, mintha kéjes örömöt lelnének abban a levelezésben, amelyeknek aztán ők a legnagyobb bénázói a maguk pár soros, tőmondatos, fantáziátlan, sablonos válaszaikkal. Divat lett, hogy bátortalanságukban, tehetetlenségükben, döntésképtelenségükben nem adják meg a számukat. Külön imádkozni kell és győzködni őket, mintha a cél nem egy megtestesült, kézzel fogható, normális kapcsolat lenne, de legalábbis egy való életben lebonyolódó randi. Tombol a levelezési fetisizmus!

Lányok! Pont így estek bele az egyéjszakás férfiak hálójába és üldözitek el magatoktól a tisztességes szándékúakat. Három kör üzenetből már elég információhoz lehet jutni, hogy ki milyen iq-val és érdeklődési körrel és/vagy perverzióval rendelkezik. Ebből igenis el lehet dönteni, hogy folytatjuk vagy rövid úton megszakítjuk vele a kapcsolatot. De ne kelljen már heteken keresztül gépírni, mert lenne más egyéb normális elfoglaltságom is helyette!
Csak a hazudozó, magát másnak kiadó vagy borzasztó előnytelen külsejű öregek (legyen akár férfi vagy nő) akarnak/tudnak heteken-hónapokon át levelezgetni, mert érzik, csak így van esélyük.
Mások, munkával hobbijaiktól, akár normál társasági életüket élők viszont elfoglaltak. Napi 20-30 percet egy fantáziadús, humoros, sokatmondó levélre áldozni, miközben igazából fogalmunk sincs, hogy a másik oldalon ülő ki a fene, megéri-e, akarjuk-e s egyáltalán igaz-e mindaz, amit állít magáról, kissé pazarló életmód lenne. Sőt, aki szeretné még belátható időn belül a konkrét elképzeléseinek megfelelő társát megtalálni, az nem ér rá csak egy vonalat futtatni (persze tudom, hogy a hölgyek az igazi mesterei ennek, csak persze ezt soha nem vallanák be, viszont porig alázzák a másik nemet, ha megtudják véletlenül!), hisz az eredmény kiszámíthatatlan: két-négy hét alatt derül ki, megér-e valaki egy személyes találkozást és csak a találkozó után derülhet fény arra, hogy lesz-e az egészből kapcsolat!
�?gy azt tanácsolom mindenkinek, hogy ha a harmadik negyedik levélváltás után sem érzi azt a kíváncsiságot és bizalmat, ami előfutárja lehet egy jó randinak, akkor hagyja abba és búcsúzzon el! (kultúráltan és informálva erről a másik felet) Ellenkező esetben pedig irány a kávézó, s derüljön ki, hogy a vonzalom túllép-e a karaktereken/üzeneteken és valódi érzelemmé tud-e válni!? Az élet rohan, s nekünk pedig úgy érzem nincs sok időnk, hogy elvesztegessük hiábavaló várakozással és semmibe vesző információcserével. Szegről-végről – mégha itt vagyunk ebben a büdös kibertérben – mégis valódi ölelésre vágyunk!
  kope, 10:08 Itt megírhatod a véleményed kope
  2013. november 16., szombat Nekem tetszik!
0  
Kizsákmányolt magyar munkások Ausztráliában.Egy háromszobás házban laknak húszan, a nekik járó bér felét kapják csak meg, és, ha munkavégzés közben baleset éri őket, nekik kell állniuk az orvosi költségeket - az egyik ausztrál szakszervezet szerint ilyen körülmények között dolgoztat egy német építőipari cég magyar munkásokat Sydneyben.

Nyomozást indítottak az ausztrál hatóságok húsz magyar szakmunkás ügyében, akiket feltehetőleg egy német cég vitt be az országba munkavállalási vízummal, és méltatlan, nem biztonságos körülmények között, mélyen alulfizetve agyondolgoztatja őket - jelentette az ABC News hírportál.
A húsz magyart a Schaefer német cég vitte be az országba négy és fél hónappal ezelőtt, és a helyi törvények szerint nekik járó bérnek csak a felét fizeti ki nekik - állítja az ausztrál építőipari szakszervezet. A munkások fémállványokat szerelnek össze egy hatalmas, teljesen automatizált raktárban, amely az IGA szupermarketlánc számára épül. A szakszervezet szerint az angolul nem beszélő munkások csak úgy tudnák betartani a biztonsági rendszabályokat, ha rendelkezésükre állna egy tolmács, de az nincs, és a munka nagyon veszélyes körülmények között folyik.

Egy magyar származású helybeli ausztrál, Tony Day elmondta az ABC Newsnak, hogy az egyik férfinak, akinek munka közben fémforgács került a szemébe, azt mondta a munkaadó: nincs szükség orvosi beavatkozásra, de ha ő akar, akkor az egészségügyi szolgáltatásért fizessen az utasbiztosításából.

Tony Day volt az, aki észrevette, hogy a magyar munkások milyen sanyarú körülmények között élnek. Egy háromszobás házban laknak mindannyian. Ráadásul a ott-tartózkodásuk első éjszakáján a padlón aludtak, mert nem volt még ágy sem.

Az egyik munkás tolmács segítségével elmondta az ABC Newsnak, hogy messze kevesebb bért kapnak, mint amennyit Magyarországon ígért nekik a Schaefer.

Az ABC News megkérdezte a munkaadó Assmont cég és a fővállalkozó Schaefer képviselőit is a magyarokról. A Schaefer egyik tisztségviselője azt mondta: egyáltalán nem tudtak a magyarok panaszairól mindaddig, amíg ügyük médianyilvánosságot nem kapott, és hogy a céget "legalább annyira aggasztja az eset, mint bárki mást".

Az Assmont a húsz magyar közül már hármat visszaküldött Magyarországra. Közölte, hogy teljesen eleget akar tenni az ausztrál előírásoknak és törvényeknek, továbbá mindent megtesz azért, hogy a magyarok panaszait "a lehető leggyorsabban és kielégítően orvosolják".  kope, 12:56 Itt megírhatod a véleményed kope
  2013. november 14., csütörtök Nekem tetszik!
0  
Hogyan kezelhetjük otthon a felfázást?Aki valaha szenvedett már húgyúti fertőzésben, soha nem felejti el a tüneteket. Gyógyszer nélküli tippek enyhe és visszatérő fertőzésre.

A sokak által egyszerűen csak felfázásnak nevezett húgyúti fertőzés férfiaknál is előfordul, de nőknél tízszer gyakoribb. Az esetek 30-40 százalékában hat hónapon belül visszatér.

Legjellemzőbb tünete a szokásosnál jóval gyakrabban és hirtelen jelentkező vizelési inger. A kis mennyiségben kipréselt vizelet égető érzést okoz a húgyhólyagban és/vagy a húgycsőben, de súlyos esetben láz, hidegrázás, hátfájdalom és akár véres vizelet is jelentkezhet.

A fertőzések megelőzésére és korai stádiumban történő kezelésére számos szelíd gyógymód létezik, ezekből gyűjtöttünk össze néhányat. Fontos azonban, hogy ha 4-5 nap után sem múlnak a tünetek, a szövődmények megelőzése végett orvoshoz kell fordulni, és az antibiotikumos kezelés valószínűleg nem elkerülhető.
Medveszőlőlevél tea

Enyhe hólyaghurut vagy húgyútifertőzés esetén kiváló gyógynövény a medveszőlőlevél tea. Első szerként érdemes a medveszőlőlevél teát választani, amely a bakteriális fertőzések miatt kialakuló hólyaghurutnál segít.
Áfonya és áfonyalé

Az áfonya a visszatérő fertőzéseknél segíthet, amikor valakit már kikezeltek antibiotikummal, de a fertőzés rendszeresen visszatér. Ilyenkor a mindennapi életvitelbe érdemes kúraszerűn bevonni az áfonya levét vagy kapszuláját. Az áfonyalé enyhe antibakteriális hatással rendelkezik, és megakadályozza a fertőzést okozó baktériumok megtelepedését a húgyhólyagban. A rendszeresen fogyasztott áfonyalé vagy tőzegáfonya kapszula segít fertőzésmentesen tartani a húgyhólyagot, kialakult fertőzés esetén azonban az esetek többségében nem segít az áfonyalé kúra, és ajánlott orvoshoz fordulni.
Forrás: AFP/JSK
C-vitamin

Visszatérő húgyúti fertőzéseknél segíthet a nagy dózisú C-vitamin is. Akár napi 5000 mg is ajánlott ilyen esetben. A C-vitamin savasítja a vizeletet, ezáltal gátolja a potenciálisan káros baktériumok húgyutakba jutását.
Szódabikarbóna

A fertőzés csírájában való elfojtásában segíthet a szódabikarbóna is, amely szintén semlegesíti a vizelet savasságát. Egy teáskanál szódabikarbónát oldjunk fel egy pohár vízben, és igyuk meg.
hirdetés
Ananász

A bromelin (bromelain) az ananász növény különféle részeiben és a gyümölcsben található kétféle enzim gyűjtőneve, amelynek gyulladáscsökkentő hatást tulajdonítanak. Egyelőre még kevés kutatás támasztja alá a hatásosságát, de akadnak olyan kis mintaszámú kutatások, amelyek szerint a bromelin segít a húgyúti fertőzések leküzdésében, azaz felfázáskor az is támogathatja a gyógyulást, ha kiegészítjük az étrendet friss ananásszal.
Sok víz, gyakori wc-zés

Aki hajlamos húgyúti fertőzésre, mindenképpen fogyasszon sok vizet, az ajánlott mennyiség minimum két liter naponta. Emellett célszerű a vizeletet gyakran üríteni, nem szabad sem egy értekezlet, sem színházi előadás vagy koncert kedvéért túl sokáig visszatartani, mivel a hosszan pangó vizelet segíti a baktériumok szaporodását.

Kialakulóban lévő fertőzés esetén óránként legalább 2,5 deciliter vizet kell inni, ami átmossa a szervezetet és még gyakoribb vizeléssel segít a baktériumokat is üríteni.
Mellőzzük a kávét és az alkoholt

Kialakulóban lévő fertőzés esetén javasolt az alkohol- és koffeinfogyasztás csökkentése, ezek ugyanis irritálják a húgyhólyagot.


  kope, 20:35 Itt megírhatod a véleményed kope
  2013. november 10., vasárnap Nekem tetszik!
0  
Minden járdáról lesöprik a hajléktalanokat.Járdák, megállók, aluljárók, játszóterek, világörökségi területek is szerepelnek többek között a hajléktalanok kitiltására vonatkozó fővárosi rendelettervezetben. A tervezetről csütörtökön dönthet a közgyűlés.

Számos közterület szerepel abban a fővárosi rendelettervezetben, amelyben megszabják, hol nem tartózkodhat senki életvitelszerűen. A jogszabályról - amelyre az alaptörvény negyedik módosítása ad alapot - csütörtökön dönthet a Fővárosi Közgyűlés.
Olyan közterületeket határoztak meg, ahol az elérendő cél - a közrend, közbiztonság, közegészség és a kulturális értékek védelme - érdekében feltétlenül szükségesnek tartják a tiltást.

Ennek értelmében jogellenes lesz az életvitelszerűen tartózkodni a világörökségi területeken, a megállókban, állomásokon, utasvárókban és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Tiltott területek lesznek egyes aluljárók és azok bejárataitól számított 50 méteres körzetek. Például a metróaluljárók, az Ajtósi Dürer sor, a Bocskai út-Fehérvári út, a Flórián tér, a Goldmann György tér, a Margit híd budai hídfő, a Móricz Zsigmond körtér aluljárói, több Váci úti kereszteződés aluljárója, valamint a Ferdinánd híd alatti és a Podmaniczky út-Bulcsú utca közötti gyalogos aluljáró.

A tilalom kiterjed a játszóterek, köztemetők, és gyermekjóléti, gyermekvédelmi, köznevelési, felsőoktatási intézmények ingatlanjaira, valamint azok 100 méteres körzetére. A tervezetben szerepelnek továbbá a hidak, felüljárók, az ezek megközelítésére szolgáló lépcsők, valamint valamennyi burkolt járda.

A kerületi önkormányzatok közül a II., a VI., a IX., a X., a XI., a XIII., a XX., a XXI. és a XXII. kerület kérte további területek rendeletbe foglalását. A jogellenes közterületi tartózkodásra vonatkozó rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

  kope, 4:25 Itt megírhatod a véleményed kope
  2013. november 9., szombat Nekem tetszik!
1  
Az a sok hülye netes társkereső!

Egy hozzászólásból idézek:

“Észrevételeim szerint a társkeresőkön az érzelmileg kiégett, alacsonyabb végzettségű, problémákkal kűzködő ( lelki, testsúly, egészségügyi, anyagi, több gyerek, házaséleti, szexuális ) egyének tartózkodnak.
Na meg a munkaidőt jól eltölteni vágyók… szórakozásból.
Elég belépni több rendszerre, levnni a konzekvenciát mindenhol ugyanazok vannak, más-más adatokkal.
Több gyerekes nők, díszelegve tetoválásokkal, bedőlve, kitéve mikkel rendelkeznek, pasik szerszámukat közszemlére téve….
Nők és férfiak egyik randi után a másikat halmozzák…szédítés, magukat szebbnek jobbnak feltüntetés, és hazugság hazugság hátán… Szóval néhány szóban ez a híres magyar internetes társkereső társadalom.
Gyakorlatilag a társkereső rendszerek lényege : szexualitás előtti nonverbális kommunikáció.”

Többször előkerül ez a megállapítás, miszerint a netes társkeresés a bénák, rondák, hülyék, perverzek és a lelki sérültek utolsó mentsvára, ahol nem születhetnek komoly kapcsolatok, mindössze jó nagy dugások abszolválódhatnak! Kíváncsi lennék, hogy ezeket a véleményeket milyen emberek írják:
- akik még soha nem próbálták. Ebben az esetben szomorú – bár erre a szar országban élők moráljára igazán jellemző -, hogy úgy ítélnek el valakiket és valamit, hogy igazából fogalmuk sincs róla, csak valami halvány sejtésük. Ráadásul még bátorságuk és kezdeményezőkézségük sincs, hogy legalább egyszer megnézzék ezt…
- ha már próbálta, de nem sikerült. Az általánosítás sohasem szerencsés. Ha történetesen nem jön össze 1-2-3-sok próbából egyetlen egy komoly kapcsolat sem, az még nem jelenti a rendszer hibáját. Sok saját kudarc után ezt a következtetést vontam le magam is és menekültem innen, ahol az ismeretlenség homályába bújva egyesek még több szemétséget engedhetnek meg maguknak, mint a való életben. Aztán lehiggadva rá kellett jönnöm, hogy én sem vagyok szent tehén, sokszor hibáztam magam is! Kudarcaim fô oka egyértelmûen nem a netes társkeresés rendszere, inkább a saját és a másik fél tapasztalatlanságából adódó hibák, magyarul a szerencsétlenkedésünk. (Ezekrôl olvashatnak a Nekem sem egyszerû sorozatban…)
- már próbálta és sikerült. Akkor miért írna ilyen ökörséget?
A rendszer maga jó és üdvözlöm a lehetőséget, ami a huszonegyedik század hatékony magányoldó megoldása lehet! Sok elidegenedett embernek ad lehetőséget arra, hogy a magánéletével kezdjen valamit, boldog lehessen, – ne csak keseregjen és irigykedjen mások szerencséjén -, és aktívan párt találjon. Ennél pozitívabb mi lehetne? Miért lenne ez a metódus rossz? Ja, kérem: hogy nem tudunk élni vele, mert sokan csak szórakoznak, átvernek másokat?! Hogy egyesek elvadult elvárásokkal, helyes önismeret és önértékelés nélkül vágnak bele? Rengeteg csalódás ér – hasonlóan az élethez – itt is mindenkit, s ezeket a csalódásokat nem lehet elkerülni, mert ez nem a virtualitás velejárója, hanem magáé az életé! Ezért nem a társkereső oldalakat kell szídni és a benne lévő embereket, hanem ezt a büdös szar világot, ahol a fájdalom az élet természetes velejárója!
Itt senki nem ígért azonnali sikert, gomnyomásra és regisztrációra azonnal becsöngető álomnőt vagy álompasit. Érdemes lenne felébredni ebből a hülye álomból, hogy azt hisszük, már nem csak kurvát lehet a netről rendelni, hanem havi 300-1200 Ft-os VIP tagságért életünk párját is és MP3-ban – grátiszként – letöltődik mellé a nagyharang is…
Nem! Dolgozni kell itt is. Ki kell választanunk a sok hülyének tûnô, számunkra értéktelen ember közül azt az egyet: nem lesz könnyebb, nem lesz rövidebb, de esélyünk talán nagyobb megtalálására, mint a való életben. Hajrá!

Másik társkereső blogból.
  kope, 21:01 Itt megírhatod a véleményed kope
  2013. november 5., kedd Nekem tetszik!
0  
Tagad a gazda.Azt állítja, hogy nem tett fagyállót a borába, hanem a tolvajok önthették össze a szeszt a vegyszerrel. A gazda kertje tele van vegyszerrel. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz.

"Nem ment el az eszem, nem mérgezem meg a saját boromat" - mondta a Blikknek P. Gyula, az a vácszentlászlói gazda, aki a korábbi hírek szerint fagyállót rakhatott a borába, hogy megleckéztesse az arra rájáró tolvajokat. A P. Gyula borára rendszeresen rájáró férfi meghalt, kuncsaftjai közül többen kórházban fekszene, a gazda szerint viszont nem mérgezte meg a saját borát, ellenben a lap szerint tele van vegyszerekkel a kertje, ugyanis kertészmérnök, és kertépítéssel foglalkozik.

A gazda teóriája szerint "egy drogos társaság" járt a kertjébe, legalább 40 litert elvittek, az egyik mámoros eltulajdonlás alatt pedig beleihattak valamelyik vegyszeres üvegbe. P. Gyula szerint ugyanis az egyik fagyállóból is eltűnt egy göngyöleg az egyik éjjel. "Ki tudja, mit kotyvasztott össze azokból a tolvaj" - tette fel magának a költői kérdést.

A Blikk szerint a rendőrségi nyomozást az elhunyt tolvaj édesapjának feljelentése alapján zajlik. A rendőrök mintát vettek az eltulajdonított bortból, amely alapján ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást.

Olvasható az Origó.hunról.
  kope, 7:34 Itt megírhatod a véleményed kope
  2013. november 3., vasárnap Nekem tetszik!
0  
Újabb trafikot raboltak ki.A rendőrség közlése szerint a főváros III. kerületében lévő Mátyás király úton lévő trafikot szombaton este negyed 9 körül fosztotta ki egy 25-35 év körüli férfi.

A 165-170 centiméter magas, erős testalkatú, barna szemű férfi egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegette meg az eladót a kasszában lévő készpénz átadására, majd elmenekült. A rablásban senki sem sérült meg.
A rabló sötét színű baseball sapkát, cipzáras sötét színű felsőt, sötét színű melegítő nadrágot viselt, az arcát pedig sötét színű sállal takarta el. A rendőrség 06-80-555-111-es zöld számán vár bárminemű információt az esetről, miután az ismeretlen kilétű rabló után egyelőre nyomoznak.
  kope, 13:12 Itt megírhatod a véleményed kope
[2018-07-31]
[2018-07-29]
[2018-01-01]
[2017-12-26]
[2016-12-26]
[2016-11-20]
[2016-02-12]
[2016-01-12]
[2015-11-26]
[2015-04-24]
[2014-12-27]
[2014-12-24]
[2014-01-22]
[2014-01-06]
[2014-01-05]
[2013-12-18]
[2013-12-15]
[2013-12-13]
[2013-12-10]
[2013-12-01]
[2013-11-16]
[2013-11-14]
[2013-11-10]
[2013-11-09]
[2013-11-05]
[2013-11-03]
[2013-09-18]
[2013-09-06]
[2013-07-04]
[2013-07-03]
[2013-04-26]
[2013-03-28]
[2013-03-09]
[2013-03-04]
[2013-03-01]
[2013-01-10]
[2013-01-01]
[2012-12-28]
[2012-07-16]
[2012-05-07]
[2012-05-05]
[2012-05-01]
[2012-04-27]
[2012-04-15]
[2012-04-13]
[2012-03-24]
[2012-01-21]
[2012-01-01]
[2011-11-01]
[2011-10-31]
[2011-10-29]
[2011-10-28]
[2011-10-24]
[2011-10-22]
[2011-10-18]
[2011-10-17]
[2011-09-10]
[2011-08-29]
[2011-08-09]
[2011-08-02]
[2011-07-02]
[2011-04-17]
[2011-04-16]
[2011-04-15]
[2010-12-30]
[2010-12-08]
[2010-11-30]
[2010-11-15]
[2010-11-14]
[2010-11-11]
[2010-10-21]
[2010-10-20]
[2010-10-17]
[2010-10-11]
[2010-09-16]
[2010-09-15]
[2010-04-17]
[2010-04-16]
[2010-04-15]
[2010-04-10]
[2010-04-07]
[2010-04-06]
[2010-04-02]
[2010-04-01]
[2010-03-28]
[2010-03-25]
[2010-03-24]
[2010-03-20]
[2010-03-18]
[2010-03-17]
[2010-03-16]
[2010-03-15]
[2010-03-12]
[2010-03-11]
[2010-03-09]
[2010-03-07]
[2010-03-05]
[2010-03-04]
[2010-03-03]
[2010-01-03]
[2009-06-01]
[2009-03-08]
[2009-03-07]
[2009-01-30]
[2009-01-09]
[2009-01-07]
[2008-12-31]
[2008-12-05]
[2008-11-27]
[2008-11-23]
[2008-11-04]
[2008-11-01]
[2008-10-29]
[2008-10-16]
[2008-10-14]
[2008-10-11]
[2008-10-09]
[2008-10-08]
[2008-10-05]
[2008-09-27]
[2008-09-21]
[2008-09-19]
[2008-09-15]
[2008-09-08]
[2008-08-26]
[2008-05-27]
[2008-02-26]
[2008-02-13]
[2008-01-23]
[2007-12-27]
[2007-12-23]
[2007-12-09]
[2007-11-16]
[2007-11-14]
[2007-10-18]
[2007-09-30]
[2007-09-14]
[2007-09-07]
[2007-09-04]
[2007-09-01]
[2007-08-25]
[2007-07-25]
[2007-07-23]Copyright © 2001 CsodaCsiga. Minden jog fenntartva.